Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cactusul

Cactusul
In lumea plantelor, cactusul poate parea ratusca cea urata. Aceste plante unice vin, insa, in sute de forme elaborate, dimensiuni si culori, lucru care a starnit pasiuni si o intreaga moda intre colectionarii de plante deosebite.


Cactusul este o planta diferita de altele prin modul in care se dezvolta, traieste si supravietuieste. Majoritatea cactusilor au spini - acestia sunt unul din rezultatele majore ale adaptarii la mediu; spinii sunt de fapt frunze reduse la dimensiuni minime, care cresc, la cactusi, din structuri numite areole (cactusii sunt singurele plante care au areole).

De cele mai multe ori, cactusii au forma de lumanare sau butoi. Forma, culorile trunchiului si ale florilor precum si modul de dezvoltare sunt cele care atrag privirile si interesul colectionarilor. Cactusii aduc un plus de viata intr-o camera sau gradina, dau un aer exotic. Cel mai potrivit este sa expui cactusii in grupuri formate din specii diferite; in acest caz, echilibrul este esential. Un alt mod este sa expui cate un cactus bine ingrijit, intr-un loc in care sa fie usor observabil. Speciile cu spini lungi, stralucitor colorati sunt cei mai potriviti pentru asta.

Florile frumoase le dobandesc doar daca sunt corespunzator ingrijiti. Astfel, pamantul in care sunt saditi trebuie sa fie format din bulgari care se faramiteaza repede. Este important sa patrunda foarte bine aerul si apa. Se poate achizitiona pamant special pentru cactusi din magazinele de specialitate sau se poate folosi pamant de flori amestecat cu pietris mai mic. 

Pamantul din ghiveci ar trebui schimbat o data la doi pana la cinci ani, iar acest lucru ar trebui sa se intample primavara. Foarte important este ca radacinile sa nu se deterioreze, iar planta sa fie asezata in noul ghiveci la aceeasi adancime ca inainte.
 
Cantitatea corespunzatoare de apa, cat si temperatura si lumina joaca un rol foarte important pentru dezvoltarea cactusului. Din luna martie incepe perioada de crestere. In acest timp are nevoie de mai multa apa, suporta temperaturi mai ridicate si are nevoie de lumina.
 
Inainte de a uda un cactus, trebuie sa ne asiguram ca pamantul este cu adevarat uscat. Este mai bine sa-l udam mai rar decat prea des. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, iar cea saraca in calcar sau cea de ploaie este cea mai indicata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casa si gradina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre planta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre moda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016