Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea florilor in ghiveci - afacerea familiei tale in 2024

de Alina Ilie la 2024-02-29
Cultivarea florilor in ghiveci - afacerea familiei tale in 2024
Daca sunteti in cautarea unei afaceri profitabile si usor de gestionat, vanzarea de flori in ghivece ar putea reprezenta o optiune interesanta. Datorita longevitatii si rezistentei lor sporite, florile cultivate in ghivece sunt mult mai apreciate decat cele taiate, care se ofilesc mai repede. Cu o planificare atenta, o afacere de acest gen poate fi extrem de profitabila. Este important de mentionat ca aceasta afacere nu necesita o investitie initiala mare si poate fi gestionata cu usurinta.


Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren


Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm, mai ales daca este vorba despre plante mai rare (si implicit mai scumpe): orhidee, crini imperiali, anthurium, violete de parma, cactusi, lavanda, bonsai.
 
Aceste flori traiesc in ghiveci chiar si cateva luni, nu doar cateva zile ca in cazul florilor taiate, si in toata aceasta perioada persoana careia ii sunt daruite se poate bucura de frumusetea si parfumul lor. E un argument deloc de neglijat.
 
Florile la ghiveci prezinta asadar un avantaj clar pentru clienti, dar si pentru intreprinzatorii care decid sa vina pe piata cu o asemenea oferta. 
 
Pentru a demara o afacere in acest domeniu nu aveti nevoie, in principiu, decat de un spatiu de 100 mp (pe care sa amenajati un solar) si de informatii tehnice legate de particularitatile florilor, intretinerea si protejarea lor, modalitati de valorificare a productiei, furnizorii de seminte, ghivece, pamant etc. 
 
Gasiti toate informatiile necesare in ghidul practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci"! Gasiti in acest ghid absolut toate informatiile necesare pentru a desfasura cu succes aceasta activitate, cu pasi de urmat in orice etapa, de la pregatirea terenului pana la valorificarea productiei. 
 

Cultivarea florilor in ghivece: lucruri esentiale de stiut despre aceasta afacere

 
Cea mai mare parte din cantitatea de flori autohtone este podusa de cultivatori care detin suprafete foarte mici de teren pe care au amenajat un solar/sera (chiar si intr-o curte). Acestia vand pe cont propriu, in piete sau la targurile de martisor, dar au si clienti fideli care vin si cumpara direct.
 
Primavara, cel mai bine se vand primulele, zambilele, petuniile si muscatele. Toamna-iarna au succes crizantemele, craciunitele si florile din soiul cyclamen.
 
Florile la ghiveci produse local au atuul ca sunt mai proaspete decat cele aduse din import. Trebuie insa sa urmariti permanent tendintele pietei si sa oferiti ceea ce se cere.
 
Un solar cu o suprafata redusa, de cateva sute de metri patrati, are avantajul ca poate fi gestionat de o singura familie. In principiu, aveti nevoie de seminte, ghivece, rasaduri, pamant de flori (turba, mranita, nisip, pamant de frunze) si de instalatii care sa asigure conditii speciale de umiditate, temperatura, luminozitate.
 
Productia trebuie programata cu atentie pentru a nu ajunge nepregatiti in perioadele cu cerere mare: 1-8 martie, Paste, Craciun.
 
Foarte important este ca solarul sa fie amplasat pe un teren in apropierea oraselor mari, pentru ca doritorii de flori la ghiveci sa poata veni sa cumpere direct. In acest mod se poate forma o clientela fidela, mai ales din randul companiilor care, in general, achizitioneaza cantitati mai mari de flori (pentru a fi oferite tuturor angajatelor de 1-8 martie, de exemplu).
 
Cunostintele de specialitate sunt esentiale. Chiar nu puteti desfasura aceasta afacere fara sa stiti toate particularitatile plantelor pe care le cultivati, pasii de urmat, modalitatile de desfacere, aspectele practice ale pietei autohtone de flori. Asemenea informatii complete gasiti in ghidul practic Afacere la cheie cu flori la ghiveci. 

Comanda chiar acum ghidul „Afacere la cheie cu flori in ghiveci care iti dezvaluie secretele unei super-afaceri!

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci 

 
▪ O afacere ce consta in cresterea si ingrijirea plantelor este placuta si poate deveni o pasiune. 
 
▪ Profiturile sunt prezente pe tot parcursul anului, deoarece ocaziile si intentiile pentru care clientii cumpara flori nu se sfarsesc niciodata. 
 
▪ Punerea la dispozitie a unei game variate de plante si servicii, accesibile tuturor persoanelor. 
 
▪ Importurile de flori sunt in continua crestere, asa ca productia de plante in Romania devine tot mai profitabila datorita disponibilitatii si a cresterii armonioase, dar si a aspectului ingrijit al fiecarei plante in parte. 
 
▪ Romania este o tara cu un mare potential agrar, dar care nu este inca exploatat suficient. 
 
▪ Creativitatea nu cunoaste limite in cazul unei astfel de afaceri. 
 
▪ O planta crescuta in conditii optime poate fi vanduta atat in tara, cat si exportata. 
 
▪ Pentru demararea afacerii exista posibilitati de finantare, atat guvernamentale cat si din fonduri europene.
 
Ghidul contine toate informatiile practice necesare demararii acestei afaceri (investitita necesara, cum luati startul, pasi de urmat, intretinere, combaterea bolilor, aspecte sensibile de avut in vedere, valorificare), precum si interviuri foarte instructive cu proprietarii de sere care ofera flori la ghiveci!
 
V-am convins cat de avantajoasa este aceasta afacere?
Comandati chiar acum ghidul „Afacere la cheie cu flori in ghiveci” care va dezvaluie secretele unei super-afaceri! 

Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afacere profitabila

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0