Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuplul regal Harry si Meghan spera ca vor fi mai putin hartuiti in Canada

de Sunt Fericita la 2020-01-15
Cuplul regal Harry si Meghan spera ca vor fi mai putin hartuiti in Canada
Cu toate ca familia regala britanica nu s-a aratat incantata de decizia celor doi de a parasi randurile monarhice, acestia nu vor fi impiedicati sa isi traiasca viata asa cum isi doresc.


Printul Harry este al saselea in randul succesiunii la tron, dar acesta a decis impreuna cu sotia sa ca vor sa traiasca in Canada si sa devina "independenti financiar" prin propriile lor forte.
 
Meghan cunoaste bine Canada. Fosta actrita americana a locuit acolo mai multi ani in timp ce juca in serialul "Suits".                
 
Cuplul princiar are si "prieteni" in Canada, a explicat pentru AFP David Johnson, specialist in regalitate la Cape Breton University, in provincia Noua Scotie. 
 
Cand ea s-a instalat la Toronto in 2011, Meghan a intalnit-o pe stilista Jessica Mulroney, sotia prezentatorului Ben Mulroney, fiul unui fost premier canadian, care i-a devenit prietena apropiata. 
 
Potrivit presei britanice, canadiana in varsta de 39 de ani i-ar fi asigurat securitatea lui Archie, in varsta de 8 luni, in timp ce cuplul regal s-a intors in Regatul Unit pentru a anunta decizia de a renunta la obligatiile protocolare.                
 
Canada este "un refugiu sigur pentru ei", a adaugat David Johnson. 
 
Conform acestuia, cuplul se asteapta "la mai putina hartuire" din partea presei decat in Regatul Unit sau in Statele Unite, mai ales ca Harry si Meghan nu si-au ascuns iritarea fata de atacurile din tabloidele britanice despre stilul lor de viata si dificultatea de a-si gasi locul in familia regala. 
 
Anuntul cuplului princiar a fost in mare parte eclipsat in presa canadiana de accidentul avionului Boeing ukrainean doborat "din greseala" de Iran, care a devenit tragedie nationala in Canada. 57 de victime din cele 176 erau de origine canadiana. 
 
In schimb, de la inceputul saptamanii, mass-media s-au intrebat despre costurile legate de protectia printului Harry si a lui Meghan, si, in final, cine va plati pentru asta.                
 
Presa a estimat aceste costuri la 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro). Guvernul canadian nu a decis inca daca isi asuma acest lucru, a asigurat premierul Justin Trudeau, fara a nu exclude nimic.          
 
Cotidianul National Post a estimat marti ca Harry si Meghan ar trebui sa actioneze "la fel ca toti ceilalti" si sa ceara cetatenia canadiana inainte de a veni sa se instaleze in tara. 
 
Un editorialist de la Post a estimat ca "Megxit" a "trezit un fel de monarhism adormit" printre unii canadieni, provocand "indignarea totala a celor care cred ca monarhiile sunt un anacronism grotesc". 
 
The Globe and Mail din Toronto l-au indemnat pe Justin Trudeau sa nu permita cuplului sa se instaleze in Canada, invocand intr-un editorial faptul ca tara nu a avut niciodata un sistem de clase cu aristocrati asa ca in Marea Britanie". 
 
Multi canadieni se arata mai primitori decat presa lor. O parte dintre ei (61%) ar vrea sa-l vada pe printul Harry urmatorul guvernator general, reprezentand-o pe regina Elisabeth a II-a in aceasta fosta colonie britanie, potrivit unui sondaj recent. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canada

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0