Ca adulti ne ranim mai rar, dar avem si noi momentele noastre de durere reala. Supararea este o durere reala. Si adesea ne face sa plangem.
Plansul este un mod al organismului de a reveni la echilibrul normal. Nu este un semn de slabiciune, nici de durere. Copiii plang sa comunice cu universul lor. Mamele care abia au nascut plang si ele. La fel si noi, restul.
Plangem la nunti, la inmormantari, cand copilul absolva gradinita. Plangem cand altcuiva i se intampla o tragedie. Uneori incepem sa plangem si nu stim daca ne vom opri. Asta poate sa ne sperie.
Cand suntem afectati de viata, plansul este o reactie normala. Plangem la filme, cand citim carti, cand ne moare pisica. Uneori plangem din simpatie sau empatie pentru durerea sau bucuria altei persoane.
Rugaciunile din inima ne aduc lacrimi in ochi.
Uneori plangem si cand suntem coplesiti de frumusete sau de dragoste.
Alteori, suntem mai intai frustrati si nervosi, apoi plangem. Uneori nu putem plange. Uneori ne oprim lacrimile, dar plangem in interior.
Pentru a duce o viata sanatoasa, trebuie sa ramanem deschisi fata de toate modurile in care ne putem exprima omeneste. Este importanta sa simtim ceea ce simtim. Este important sa iubim ceea ce iubim si sa ne pese de ceea ce ne pasa.
In timpul plansului, dar si al rasului, corpul trece prin schimbari fizice si chimice. Plansul si rasul ne sunt benefic si fizic, si emotional. Trebuie sa le avem ca raspunsuri comportamentale pentru a putea functiona in lume.
Plansul este un comportament mai complex decat ne-am putea imagina. In primul rand, exista trei tipuri de lacrimi. Lacrimile bazale ne mentin ochii umezi in mod constant. Lacrimile reflexe sunt produse atunci cand ochii devin iritati, ca atunci cand curatam ceapa sau ne intra praf in ochi. Al treilea tip de lacrimi este produs cand organismul reactioneaza emotional la ceva. Fiecare tip de lacrimi contine niveluri diferite de proteine si hormoni. Oamenii de stiinta au descoperit ca lacrimile emotionale contin niveluri mai ridicate de managan si de hormon prolactina care, prin urmare, scad in corp, ajutandu-ne sa alungam depresia. Multi oameni descopera ca plansul ii calmeaza si asta se intampla datorita substantelor chimice si a hormonilor care sunt eliminati prin lacrimi.
In ceea ce priveste arta plansului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta este detinuta de femei. Femeile au permisiunea de la natura sa planga mai des, deoarece, de-a lungul vietii, trec prin multe si diferite stari emotionale (sarcina, nasterea, sentimentele materne).
Cand vine vorba despre obiceiurile de a plange, expertii sustin ca sunt persoane care plang usor si persoane care plang rar.
Uneori trebuie sa plangem, caci, conform psihiatrului britanic Henry Maudsley, „Durerea care nu provoaca lacrimi va face sa planga alte organe”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!