Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Monoglutamatul de sodiu: de ce este periculos pentru sanatatea noastra

de SuntFericita.ro la 2024-10-10
Monoglutamatul de sodiu: de ce este periculos pentru sanatatea noastra
Monoglutamatul de sodiu, o forma de sare a unui aminoacid neesential, este un potentator de aroma si un aditiv alimentar comun. Tristul adevar este ca monoglutamatul de sodiu este prezent in alimentele procesate pe care le mancam zi de zi, inclusiv sosul de salata, sosul de pizza, concentratele de rosii, supele si legume la plic.


Ce este monoglutamatul de sodiu?


Este un aditiv prezent in multe formule de lapte praf pentru sugari si alimente pentru copii si bebelusi! Desi copiii sunt de 4 ori mai sensibili decat adultii la efectul acestei otravi, producatorii continua cu buna stiinta sa ne otraveasca!
 
Pe scurt, monoglutamatul de sodiu pacaleste papilele gustative si creierul facandu-le sa creada ca mancarea are un gust delicios. Fiind o excitotoxina, monoglutamatul de sodiu stimuleaza creierul sa produca cantitati suplimentare de dopamina, drogul senzatiei de bine. Creaza dependenta lucru extreme de benefic producatorilor din industria alimentara sa scada calitatea si sa-si mareasca profiturile.

Este asociat cu:
 
- criza sistemului endocrin
- dezechilibrarea metabolismului
- cresterea in greutate si chiar obezitate
- diabet
- deteriorarea creierului corelata cu boli precum: Alzheimer, Parkinson dementa, scleroza laterala amiotrofica, scleroza multipla, lupus si multe altele
- deteriorarea sistemului imunitar
- deteriorarea ficatului si a rinichilor

Si cred ca este suficient pentru a intelege ca alegerile noastre ne pot salva viata si ne pot ajuta sa ne imbunatatim starea de sanatate.
 

Cum ne ferim de monoglutamatul de sodiu?


Lipsa lui de pe eticheta nu este intotdeauna reala! Este obligatorie mentionarea lui cand este adaugat separat, nu insa cand este continut in anumite ingrediente. Da! E tragic! Dar si mai tragic este sa nu stim ca monoglutamatul de sodium se afla pe eticheta sub 25 de alte denumiri inofensive.

Si, atunci, feriti-va de:
 
- alimente cu drojdie, drojdie autolizata sau hidrolizata, extract de drojdie, proteina texturata (inclusiv proteina vegetala texturata)
- proteina hidrolizata, proteina vegetala hidrolizata, extract de proteina din plante, proteina din plante hidrolizata
- proteina de soia (concentrata si izolata)
- enzime
- aditivi pentru aluat
- malt (aroma si extract)
- malt de orz
- caseinat de sodiu
- caseinat de calciu
- gelatina
- condimente
- arome de orice fel ( ―arome naturale‖ sau "aromat natural")
- caragenani
- concentrat de proteina de zer
- faina de ovaz hidrolizat
- bulion, concentrate, supa de carne.
 

Solutia: alegeri alimentare sanatoase


Eliminarea monoglutamatului de sodiu din dieta este o alegere inteleapta pentru toata lumea si mai ales pentru femeile gravide. Pentru a face acest lucru, ramai la alimentele naturale, neprocesate. Si, chiar daca nu mananci alimente prelucrate, sa fii cu ochii in patru pentru numele ascunse ale monoglutamatului de sodiu pe etichetele produselor alimentare. Si tine cont! E621 NU este singura otrava care ne este picurata zi de zi in mancare! Alege corect!

Daca doriti sa aflati ce impact are monoglutamatul de sodiu asupra tiroidei si mai multe detalii despre alimentele benefice sau nocive pentru glanda tiroida, consultati ghidul „Tiroida disfunctionala. Ghid practic pentru o viata normala!”.


Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016