Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grija pentru sanatatea ta: 5 sfaturi pentru un stil de viata echilibrat

de SuntFericita.ro la 2024-07-04
Grija pentru sanatatea ta: 5 sfaturi pentru un stil de viata echilibrat
Ritmul alert al vietii te poate face sa uiti de cea mai pretioasa resursa pe care o ai: sanatatea. Un stil de viata echilibrat nu inseamna doar absenta bolilor, ci si o stare generala buna, in care mintea si corpul functioneaza la capacitate maxima. Insa, pentru a atinge acest echilibru, este necesar sa-ti stabilesti cateva reguli de baza. In randurile urmatoare, dezbatem cinci sfaturi fundamentale, care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti calitatea vietii si sa-ti pastrezi corpul sanatos si puternic.


Apa pe care o bei este importanta

Stii deja ca hidratarea joaca un rol important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi, iar calitatea apei pe care o consumi poate avea o influenta puternica asupra starii tale generale. In acest sens, este recomandat sa verifici mereu compozitia si calitatea apei pe care o achizitionezi. 

Poti lua in calcul varianta de a investi intr-un dozator apa cu racordare la retea. Astfel, te asiguri ca ai acces constant la apa purificata, cu un continut echilibrat de minerale. Apa de calitate sustine functionarea optima a organismului, ajutand la eliminarea toxinelor si la mentinerea unui sistem imunitar puternic. Adu-ti aminte sa bei suficienta apa in fiecare zi, astfel incat corpul tau sa primeasca hidratarea necesara.

Alege fructe si legume din surse organice

Consumul de fructe si legume organice este un pas important catre un stil de viata mai sanatos. Deoarece cultivarea lor nu presupune utilizarea de pesticide sau ingrasaminte chimice, fructele si legumele din surse bio iti ofera nutrientii necesari, fara a te expune la substante potential nocive. 

Atunci cand alegi produse organice, sprijini si agricultura sustenabila, o practica ce are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Desi aceste alimente pot fi ceva mai costisitoare, beneficiile pe termen lung pentru sanatatea ta si pentru planeta justifica investitia. Introdu in dieta o varietate de fructe si legume, pentru a te bucura de alimente bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Astfel, vei avea un sistem imunitar puternic si o doza crescuta de energie.

Trateaza miscarea ca pe o prioritate

Activitatea fizica regulata este unul dintre pilonii ce stau la baza unei vieti sanatoase. Nu e nevoie sa petreci ore intregi in sala de sport; chiar si o repriza scurta de exercitii, in fiecare zi, poate face diferenta. Gaseste o forma de miscare pe care sa o faci cu placere, indiferent ca este vorba despre mersul pe jos, de alergat, ciclism, yoga sau dans, si integreaz-o in rutina ta zilnica. 

Exercitiile fizice regulate imbunatatesc forta si flexibilitatea, ajuta la mentinerea greutatii corporale in limite normale si reduc riscul de boli cronice. Mai mult decat atat, activitatea fizica stimuleaza eliberarea de endorfine, cunoscute ca hormonii fericirii.

Stabileste un echilibru intre munca si timpul liber

Gasirea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala este extrem de importanta pentru sanatatea ta fizica si emotionala. Intr-o lume in care tehnologia ne permite sa fim conectati non-stop, este important sa stabilesti limite sanatoase si sa-ti acorzi timp pentru relaxare si activitati care te implinesc. 

Invata sa spui „nu” solicitarilor care depasesc posibilitatile tale si prioritizeaza activitatile care contribuie la starea ta de bine. Indiferent ca e vorba despre petrecerea timpului in natura, de practicarea hobby-urilor sau, pur si simplu, despre momentele de relaxare, asigura-te ca iti rezervi constant cateva clipe pentru reincarcarea bateriilor.

Ai grija de somnul tau

Somnul de calitate este adesea subestimat, dar este vital pentru sanatatea ta. Lipsa somnului sau un somn de proasta calitate ar putea afecta negativ functionarea creierului, starea de spirit, greutatea corporala si chiar predispozitia la anumite boli. Pentru a imbunatati calitatea somnului, stabileste o rutina de relaxare inainte de culcare, limiteaza expunerea la ecranele dispozitivelor digitale si creeaza-ti un mediu propice somnului. Asculta-ti corpul si asigura-te ca beneficiezi de odihna de care ai nevoie, pentru a te trezi revigorata si pregatita sa infrunti o noua zi.

Sanatatea este cea mai pretioasa resursa pe care o ai, iar grija pentru ea inseamna sa te pretuiesti pe tine. Nu exista un moment „perfect” pentru a incepe sa-ti imbunatatesti stilul de viata; asadar, trateaza fiecare zi ca pe o noua oportunitate de a face alegeri benefice pentru sanatatea ta.

Sursa foto: Shutterstock

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016