Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce situatii este necesara schimbarea implanturilor mamare si ce scop are aceasta

de Sunt Fericita la 2023-05-26
In ce situatii este necesara schimbarea implanturilor mamare si ce scop are aceasta
Daca ai apelat la o operatie de marire a sanilor cu implanturi mamare, cu siguranta ti s-a spus ca nu se poate garanta faptul ca acestea vor rezista toata viata si ca, la un moment dat, ele vor trebui inlocuite. Cand si de ce va fi necesara schimbarea implanturilor mamare poate varia de la un caz al altul, iar motivul nu are intotdeauna legatura cu durata de viata a acestora. Continua sa citesti pentru a descoperi cateva dintre cele mai des intalnite situatii in care este necesara o astfel de procedura.


Situatia 1: Iti doresti implanturi mai mari sau mai mici

Unul dintre cele mai comune motive pentru care se recurge la inlocuirea implanturilor este dorinta de a modifica dimensiunea acestora.[2] Oricat de multumita ai fi de rezultatele obtinute dupa procedura de marire a sanilor cu implanturi, se poate intampla ca, in timp, sa descoperi ai prefera sa ai sani mai mari sau, dimpotriva, mai mici. In astfel de cazuri, un chirurg plastician iti poate recomanda inlocuirea implanturilor originale cu unele mai mari ori, dupa caz, mai mici.  
 
Situatia 2: Au aparut modificari la nivelul pozitiei si formei sanilor 

O alt posibil motiv pentru care s-ar putea recurge la schimbarea implanturilor mamare este aparitia unor modificari nedorite ale aspectului bustului. Poate fi vorba, de exemplu, de lasarea sanilor, o consecinta fireasca a inaintarii in varsta, pe care implanturile mamare nu o pot preveni in totalitate. Se mai poate intampla sa apara sau sa se accentueze asimetria mamara sau ca sanii sa-si schimbe forma. Astfel de modificari mai pot avea la baza si fluctuatiile de greutate, sarcina sau alaptarea.
 
Indiferent de motiv, in astfel de cazuri, schimbarea implanturilor mamare, combinata si cu un lifting mamar, poate fi necesara pentru a restabili un aspect estetic placut si armonios.[2]
 
Situatia 3: Implantul mamar s-a rupt

Desi rar, se poate intampla, oricand dupa operatie, ca un implant mamar sa se rupa, fie ca este vorba de unul cu silicon sau de unul cu solutie salina. Daca este vorba de un implant cu silicon, gelul va ramane in interiorul sau si de multe ori acesta isi va pastra forma, ceea ce poate intarzia depistarea rupturii, mai ales ca in majoritatea cazurilor nu apare niciun simptom. Uneori pot aparea semne de alarma ce includ durerea, senzatia de amorteala, arsura sau furnicaturi, precum si modificarea dimensiunii sau pozitiei sanilor. Daca este vorba de un implant cu solutie salina, ruptura acestuia este mult mai usor de depistat deoarece modificarile la nivelul formei si dimensiunii sanului se produc destul de repede si sunt vizibile.
 
Indiferent de tipul de implant mamar pe care il ai, daca se rupe, va fi necesara schimbarea acestuia.[1][2]
 
Situatia 4: A aparut contractura capsulara 

Contractura capsulara este una dintre complicatiile asociate cu implanturile mamare ce poate aparea imediat dupa procedura de marire a sanilor sau dupa cativa ani, din motive nu prea bine intelese. Pe scurt, se caracterizeaza prin ingrosarea si intarirea tesutului cicatricial care se formeaza in jurul implanturilor, ceea ce va face ca sanii sa se simta mai duri, mai rigizi si sa isi modifice forma si pozitia. Poate cauza, de asemenea, durere si sensibilitate la nivelul sanilor. 
 
In astfel de cazuri, este necesara atat inlocuirea implanturilor mamare, cat si indepartarea tesutului cicatricial format.[1][2]
 
Pe langa cele mentionate mai sus, exista si alte posibile situatii si motive pentru care ar putea fi necesara schimbarea implanturilor mamare. Poate fi vorba de motive pur estetice, de dorinta de a avea alte tipuri de implanturi mamare sau cu o forma diferita. La fel de bine, inlocuirea implanturilor poate deveni o necesitate ca urmare a dezvoltarii anumitor complicatii. Indiferent de situatie, este important sa discuti cu chirurgul tau. Acesta este singurul care iti poate spune daca si cand este necesara schimbarea implanturilor mamare.
 
Bibliografie: 
 
1. Corinne O'Keefe Osborn. „How Long Do Breast Implants Last?”, Healthline, 27 Sept. 2018, www.healthline.com/health/how-long-do-implants-last. Accessed 27 Apr. 2023.
2. Vitenas, Paul. „Six Reasons to Get Your Breast Implants Replaced”, American Society of Plastic Surgeons, 16 Nov. 2022, www.plasticsurgery.org/news/blog/six-reasons-to-get-your-breast-implants-replaced. Accessed 27 Apr. 2023.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sani

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0