Haideti sa vedem cum se prepara mancarea de urzici, in stil moldovenesc!
Ingrediente:
2 kilograme de urzici pentru o familie mare
o capatana sanatoasa de usturoi proaspat
malai mare sau grisat
ulei de masline
sare si piper
Urzicile se curata de coditele si frunzele imbatranite si se lasa intr-o oala cu apa clocotita. Se lasa la fiert cca 20-30 de minute si apoi se strecoara de apa.
Se pun la racit intr-un vas si apoi se paseaza cu pisalogul, nu la blender. Nu vrem sa rezulte o pasta prea fina, ci un amestec semi-pasat!
Adaugam sare si piper, putin ulei de masline si facem un mujdei cu patrunjel sau fara, dupa plac!
Urzicile se servesc alaturi de mujdei, mamaliguta calda si apoi un pahar de vin rosu, de tara, obligatoriu!
Pofta mare!
sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
