Haideti sa vedem cum se prepara mancarea de urzici, in stil moldovenesc!
Ingrediente:
2 kilograme de urzici pentru o familie mare
o capatana sanatoasa de usturoi proaspat
malai mare sau grisat
ulei de masline
sare si piper
Urzicile se curata de coditele si frunzele imbatranite si se lasa intr-o oala cu apa clocotita. Se lasa la fiert cca 20-30 de minute si apoi se strecoara de apa.
Se pun la racit intr-un vas si apoi se paseaza cu pisalogul, nu la blender. Nu vrem sa rezulte o pasta prea fina, ci un amestec semi-pasat!
Adaugam sare si piper, putin ulei de masline si facem un mujdei cu patrunjel sau fara, dupa plac!
Urzicile se servesc alaturi de mujdei, mamaliguta calda si apoi un pahar de vin rosu, de tara, obligatoriu!
Pofta mare!
sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
				Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
				Oferta Speciala
valabila 48h
			
			
		valabila 48h
de SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

		
 Categorii
 
	



