Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Permis / interzis in perioada de preconceptie

de SuntFericita.ro la 2021-05-25
Permis / interzis in perioada de preconceptie
Majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu tot ceea ce este permis sau interzis in timpul unei sarcini. Cu toate acestea, alegerile cele mai bune cu privire la perioada de preconceptie sunt mai putin cunoscute, aceasta fiind, de obicei, trecuta cu vederea.


Perioada de preconceptie inseamna intervalul de timp premergator sarcinii si reprezinta un moment important pentru fiecare familie. Viitoarea mamica invata atunci multe despre propria sanatate dar si despre factorii care i-ar putea afecta atat sarcina cat si bebelusul. Avand in vedere ca fiecare caz este diferit, afla  cat costa un consult ginecologic si apeleaza la un medic specialist, care iti poate oferi cele mai bune sfaturi si recomandari pentru aceasta perioada. Aditional, vom mentionam in acest articol cateva sugestii de baza pentru perioada de preconceptie, pentru ca tu sa fii cat mai bine informata despre sanatatea ta.

Ce este permis in perioada de preconceptie

Pentru a avea o sarcina cat mai linistita, o serie de obiceiuri trebuie mentionate medicului specialist, care poate recomanda modificari, daca este cazul.

Exercitiile fizice

Un corp sanatos are sanse mai mari la conceptie, comparativ cu unul subponderal sau supraponderal. Acest aspect este dovedit si intr-un studiu realizat de Judith Stephenson, Jennifer Hall si multi altii, publicat in 2018 si intitulat "Before the beginning: nutrition and lifestyle in the preconception period and its importance for future health". Studiul arata ca sanatatea inainte de conceptie este strans legata de rezultatul sarcinii si ca femeile care vor sa devina mamici au o fereastra de timp in care isi pot imbunatati sanatatea, inainte de a ramane insarcinate.

O rutina zilnica de exercitii, constand in aproximativ 30 de minute de activitate moderata, poate ajuta la mentinerea in forma a viitoarei mamici si la evitarea cresterii in greutate.

Dieta  

Sanatatea ta nu depinde doar de activitatile fizice pe care le faci ci si de alimentele pe care le consumi. Dieta reprezinta o componenta important pentru sanatatea generala si devine cu atat mai importanta din momentul in care te-ai decis ca vrei sa ramai insarcinata. De aceea, asigura-te ca regimul tau alimenar nu contine preparate intens procesate si ca este bogat in fructe, legume, proteine si cereale integrale. Echilibreaza sursele de proteine, astfel incat acestea sa nu provina doar din produse animale si evita pestele, care poate contine prea mult mercur.

Vitamine si suplimente

Daca dieta alimentara nu poate oferi nutrientii si vitaminele necesare, se poate apela si la suplimente pentru a ajunge la nivelul dorit. Atentie! Orice dorinta de a apela la aceste suplimente trebuie discutata cu medicul specialist, singurul care-ti poate recomanda suplimentele necesare, fara riscul de a trece peste nivelul normal.

Ce nu este permis in perioada de preconceptie

Pentru a nu ingreuna procesul de conceptie si pentru a evita posibila aparitie a anumitor complicatii in timpul sarcinii, evita:

Fumatul

Pentru ca fumatul dauneaza atat sanatatii tale cat si a copilului tau, aceasta activitate trebuie evitata, inca din perioada de preconceptie. Renuntarea la viciu in aceasta perioada nu numai ca te va ajuta sa ai un stil de viata mai sanatos, dar iti va fi si mai usor sa nu fumezi in timpul sarcinii.

Alcoolul

Chiar daca nu esti, inca, insarcinata, ia in considerare ca prea mult alcool iti poate modifica menstrele, afectand, astfel, ovulatia, ceea ce poate ingreuna procesul de conceptie.

Stresul

Daca doresti sa ramai insarcinata, atunci trebuie sa limitezi stresul din viata ta. Fie ca este vorba despre stresul profesional, familial, financiar sau chiar cel produs de viitoarea sarcina, acesta poate afecta ovulatia si planurile de conceptie. Incearca diferite metode de relaxare sau apeleaza la un profesionist care sa iti recomande diferite metode de gestionare a stresului.

Referinte:

Stephenson, Judith, et al. Before the Beginning: Nutrition and Lifestyle in the Preconception Period and Its Importance for Future Health. 5 May 2018, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6075697/.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016