Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli care trebuie respectate pentru folosirea in siguranta a unui ascensor

de SuntFericita.ro la 2022-01-06
Reguli care trebuie respectate pentru folosirea in siguranta a unui ascensor
Ascensoarele din ziua de azi ofera un grad sporit de siguranta si o perioada de exploatare indelungata. Aceste beneficii sunt conditionate, insa, de respectarea unor reguli de exploatare, extrem de importante, mai ales, pentru siguranta utilizatorilor. Astfel, pentru a evita situatii care pot avea chiar si urmari tragice, iti prezentam cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont, ori de cate ori, te urci intr-un lift.


Nu depasiti sarcina maxima admisa

Oricat de performant ar fi, orice ascensor are o limita in privinta greutatii persoanelor si a obiectelor transportate in cabina. Aceasta limita este denumita sarcina maxima admisa si exprima numarul de kilograme pe care le poate suporta ascensorul la un transport. De regula, ascensoarele de persoane au o sarcina maxima admisa de 320 de kilograme, suficienta pentru a transporta, fara probleme, patru persoane. De asemenea, chiar daca nu se depaseste aceasta limita, este recomandat ca in cabina unui lift obisnuit sa nu intre mai mult de patru persoane.

Asigura-te de prezenta cabinei in statie

Pentru multi, a devenit un gest reflex sa paseasca spre interiorul cabinei atunci cand deschid usa ascensorului. In anumite situatii, din cauza unor defectiuni, este posibil sa nu fie cabina in statie, sau aceasta sa nu se opreasca exact in cadrul usii. De aceea, inainte de a pasi, vezi, intai, daca a ajuns cabina in statie, ca sa eviti accidentele. In cazul in care cabina liftului este oprita mai jos sau mai sus de cadrul usii, evita sa folosesti ascensorul.

Foloseste butonul de alarma, daca te-ai blocat in lift

In situatia in care liftul se opreste intre etaje, incearca sa repeti comanda, si, daca tot nu porneste, foloseste butonul de alarma. De regula acesta trebuie tinut apasat timp de 5 secunde pentru a se face legatura cu dispeceratul.  Important este sa nu intri in panica si sa astepti ajutorul care trebuie sa vina din exterior. In nici un caz, nu incerca sa iesi singura din cabina, deschizand usa din interior, pentru ca risti sa cazi in putul liftului.

Nu fuma in lift

Dincolo de disconfortul pe care il provoaca celorlalti utilizatori, fumatul in lift este interzis, pentru a evita riscul de incendiu. Din acelasi motiv este interzisa si folosirea focului deschis in lift, precum si transportul de substante inflamabile, explozibile sau toxice.

Nu lasa copiii sub 14 ani sa foloseasca singuri liftul

O regula de siguranta general valabila interzice folosirea ascensoarelor de catre copiii sub 14 ani, neinsotiti. Acestia nu inteleg foarte bine importanta respectarii celorlalte reguli, intra in panica mai usor, in cazul in care liftul se blocheaza, sau pot defecta anumite componente, pentru ca nu stiu sa le utilizeze corespunzator. De altfel, multe ascensoare sunt dotate cu un sistem de siguranta care nu le permite sa porneasca daca greutatea persoanei din cabina corespunde este mica. Atunci cand folosesti ascensorul impreuna cu un copil, intra primul in cabina, iar la sosirea in statie, lasa-l pe el sa iasa primul.

Lasa profesionistii sa se ocupe de reparatii

Daca ascensorul da semne de functionare defectuoasa, anunta personalul de intretinere, pentru a rezolva problema. In nici un caz, aceasta sarcina nu trebuie lasata in seama unui vecin care „se pricepe”, oricat de neinsemnata ar fi defectiunea. In schimb, solutia pentru deranjamente ascensoare e un serviciu de intretinere lifturi de la MP IFMA, care asigura atat reparatiile cat si mentenanta permanenta.

Dincolo de respectarea acestor reguli, un ascensor trebuie mentinut permanent in stare perfecta de functionare, iar, in acest scop, trebuie supus unor revizii periodice. Acestea trebuie facute de angajatii firmei care asigura mentenanta, singurii in masura sa schimbe piesele uzate si sa verifice si celelalte componente. Doar in acest mod, durata de viata a unui ascensor este prelungita, iar utilizarea sa este sigura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016