Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti

de Sunt Fericita la 2015-08-12
Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti
Weekend-ul trecut, unul dintre cei mai dragi prieteni a schimbat prefixul. Mihai este un fan inrait al torturilor si prajiturilor de casa si am vrut sa ii pregatesc ceva special. Neavand prea multa experienta in bucatarie, iar caldura zilelor de vara parca nu ma lasa sa aprind cuptorul, am improvizat un tort racoritor ce nu necesita coacere.


Tortul de casa cu blat de biscuiti este un desert special, ideal pe timpul verii, cand  ne dorim dulciuri de casa care se prepara rapid si nu presupun coacere.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
400 grame biscuiti simpli
300 grame unt nesarat
100 grame miez nuca
50 grame migdale crude

Pentru crema:
300 ml iaurt gras
300 ml smatana pentru frisca
150 grame zahar pudra
30 grame gelatina
 
Pentru caramel:
5 linguri zahar
100 grame unt nesarat
200 ml smantana pentru frisca

Pentru decor:
50 grame migdale crude

Cum se face:
Pentru blat prajeste in cuptorul incalzit nucile si migdalele pana cand migdalele capata o culoare usor maronie. Adauga in robotul de bucatrie biscuitii, migdalele si nucile mixeaza pana cand totul este pisat insa nu foarte fin ci sa se distinga bucatile de nuci si migdale. Compozitia obtinuta se va omogeniza cu untul moale apoi se aseaza blatul uniform intr-o forma de tort cu margini detasabile si se da la frigider pentru o ora.

Caramelizeaza intr-o cratita untul cu zaharul amestecand continuu si cu grija sa nu se arda. Cand zaharul este caramelizat, adauga smantana si omogenizeaza compozitia amestecand pentru cateva secunde, apoi inchide focul. Pastreaza intr-o ceasca 7 linguri de caramel, restul compozitiei o lasi intr-un bol de sticla la racit.

Intre timp mixeaza smantana, adauga apoi iaurtul si mixeaza pentru 5 minute, adauga acum cele 7 linguri de caramel, zaharul si gelatina si mixeaza totul pentru alte 3 minute. Crema obtinute se da pentru 30 de minute la frigider apoi se adauga peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider. Inainte de a-l servi adauga deasupra sosul de caramel rece si orneaza cu migdalele prajite si taiate marunt.

Rezultatul? Delicios!
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.47 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0