Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline

de Sunt Fericita la 2020-12-09
Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline
Astazi va prezentam una dintre cele mai inedite retete culinare. Este vorba despre o paine de casa facuta in stil turcesc - libanez. Este o paine pe care o putem consuma cu supa, ciorba acrita cu suc de lamaie , tocane, humus si chiar ca atare.


Interesant este faptul ca painea cu linte rosie si masline este extrem de hranitoare si poate tine loc de mic dejun sau cina. Discutam despre o cantitate impresionanta de fibre si proteine intr-o simpla felie de paine. Insa nu orice fel de paine...
Ingrediente:
Faina integrala 500 de grame
2 pumni de linte rosie
Drojdie o lingurita
O lingura de zahar
Ulei de masline
200 de grame de masline negre turcesti
Mod de preparare:

3 linguri de faina se amesteca cu drojdia, zaharul, apa calduta si uleiul de masline. Se amesteca bine si se lasa la umflat. Aceasta este maiaua. O lasam sa fermenteze la cald, intr-un bol de sticla (nu plastic, nu metal), acoperit cu un prosop langa o sursa de caldura. Pe calorifer sau langa aragaz puteti sa lasati maiaua sa fermenteze. Nu ii trebuie mai mult de 10-15 minute si veti observa ca incepe sa se umfle si sa faca mici bule de aer inauntru.
In tot acest timp se fierbe lintea rosie pana e gata. se strecoara si se lasa la racit.
Maslinele se separa de samburi si se taie marunt. Se scurg de apa lor.
Maiaua se amesteca intr-un bol incapator cu restul cantitatii de faina si cu apa calduta cat este nevoie ca sa se lucreze. Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a aluatului de cozonac.
Cand aluatul este gata, il vom invalui in ulei de masline. Nu este nevoie de mai mult de 5-6 linguri de ulei de masline. Vrem sa fie bine patruns de ulei de masline extravirgin sau virgin, bine aromat.
In aluat se incorporeaza lintea rosie si maslinele taiate marunt. Se amesteca bine si apoi se formeaza mingiute de dimensiunea unei prune.
Se pun mingiutele de aluat in tava, pe hartie de copt. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc.
Se servesc cu humus, salata si ce mai vreti voi! Lasati-va creativitatea sa lucreze! Merita, garantat!
PS: Eu presez mingiutele de aluat pana cand devin asemanatoare unor turte. Presar deasupra seminte de chimen si anason turcesc. Aroma te invaluie complet si daca inchizi ochii pentru cateva secunde, iti poti imagina ca esti in marele bazar turcesc, acolo unde painea se prepara pe loc, proaspat, inconfundabil.
Sa aveti pofta!

sursa foto: naturalnoshing.wordpress.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.23 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0