Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare vegetariene: Chiftele la cuptor!

de Sunt Fericita la 2014-08-29
Retete culinare vegetariene: Chiftele la cuptor!
Va spun din start ca aceste chiftele chiar dau dependenta. La modul cel mai sincer, odata ce ai apucat sa gusti cateva chiftele vegetariene, facute la cuptor, fara prajeala, nu o sa mai doresti sa te intorci la retetele clasice.


In mod concret, acolo unde exista prajeala, colesterolul rau creste in nivel in mod accelerat. Asa se face ca dupa 10 chiftele prajite in ulei incins, ficatul trebuie sa depuna eforturi foarte mari pentru a-ti curata organismul de toxine.

Acelasi lucru se intampla si cu carnea. In exces, carnea devine o povara pentru organism, obosindu-l, taiandu-ti din vlaga, din energie.

Dar toate aceste aspecte dispar atunci cand eliminam din calcul carnea si uleiul prajit.

Ingrediente:
un cartof
jumatate de dovlecel
o ceapa alba
soia granule - optional
un morcov mic
un sfert de telina
sare, piper
2 linguri de ulei de masline

Cum se prepara cele mai tari chiftele vegetariene?
Se dau pe razatoare toate alimentele mentionate mai sus. Se amesteca impreuna cu sarea, piperul, cele 2 linguri de ulei de masline si daca doriti, adaugati si ierburi aromatice.

Chiftelele vegetariene merg de minune cu cimbru, chimen, oregano si ienibahar insa optiunile sunt total deschise catre orice preferinta culinara. Asa se face ca in chiftelele vegetariene puteti adauga si Curry sau condimente chinezesti.

Amestecul realizat se portioneaza in linguri mici si se modeleaza sub forma de chiftele lunguiete, cum arata parjoalele. Se pun in tava de copt, pe hartie de copt sau si mai bine, intr-un vas tip yenna, aliniate una langa alta.

Se dau la cuptor maxim 30 de minute, la foc iute. Se vor patrunde perfect si sunt gata de servit.

Un sos exceptional pentru aceste chiftele este sosul de iaurt cu usturoi si marar pisat. Usturoiul se face mujdei, se adauga mararul pisat sau patrunjelul si apoi se mixeaza cu iaurt slab. Chiftelele merg de minune servite alaturi de acest sos.

Pofta buna!

sursa foto: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Calatorii culinare 101 de retete secrete accesibile oricarui bucatar amator


Impresioneaza-ti membrii familiei si prietenii cu niste mancaruri pur si simplu DELICIOASE gatite de mana ta Cartea "Calatorii culinare" iti prezinta 101 de retete secrete ale unor mancaruri savuroase perfect accesibile oricarui bucatar amator 101 mancaruri cum nu ai mancat in viata ta Singura reactie posibila dupa ce le vei degusta...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.27 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Cele mai citite articole

Este posibil sa detii deja in garderoba ta imbracaminte de origine spaniola fara sa stii acest ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0