Briose englezesti
Ingrediente:
• Aluat briose: faina integrala, drojdie instant, sare, apa, ulei de masline.
Sugestie de prezentare:
• ½ ceasca de afine
• 1 banana
• 2 lingurite seminte de chia
• 2 lingurite unt natural de arahide
• 1 briosa engleza din grau integral, proaspat coapta in tigaie
Mod de preparare:
• Aceasta este o reteta super simpla pentru briosele englezesti care foloseste doar sase ingrediente. Sunt pufoase si moi in interior.
• Se coc direct in tigaie, trebuie doar sa le acordati suficient timp pentru a le coace pe ambele parti.
Concret cum procedati:
• Combinati faina, drojdia instant si sarea intr-un castron.
• Adaugati uleiul de masline si apa. Folositi intai un mixer pentru amestecat aluatul si apoi framantati aluatul cu mana pana cand devine compact, neted.
• Puneti aluatul la crescut, in castron, acoperit cu servet de bucatarie, timp de 1 ora
• Dupa ce a crescut suficient, mutati aluatul pe o hartie de copt usor presarata cu faina si modelati-l intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Decupati briosele cu un pahar sau cu o forma de decupat. Rezulta cam 7 briose, in functie de marimea decupajului.
• Presarati-le cu malai fin pe ambele parti si lasati inca 1 ora la crescut.
• Coaceti intr-o tigaie plata, la foc mediu. Intoarceti-le cand s-au rumenit.
Sunt perfecte pentru sambata dimineata, cand le puteti savura proaspete, dar si in timpul saptamanii dupa decongelare si prajire rapida in tigaie. Se potrivesc foarte bine si cu hummus, crema de branza sau alte tartine sau cu unt si sare.
Briose vegane cu afine, sanatoase si usor de facut
Ingrediente:
• 2 cani de faina (obisnuita, spelta, grau integral, alb sau combinat)
• 2 ½ lingurite praf de copt
• ¼ lingurita sare
• ¾ cana de zahar de trestie organica
• 1 cana lapte de migdale neindulcit
• ⅓ cana de ulei de masline (sau ulei de masline infuzat cu fructe: lamaie sau
portocala)
• 1 lingurita extract de vanilie
• 1 ½ - 2 cani de afine, proaspete sau congelate
• garnitura optionala
• cateva afine in plus
• zahar de trestie presarat deasupra
Mod de preparare:
• Compozitie pentru 12 portii (bucati).
• Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
• Amestecati ingredientele umede: intr-un recipient cu capacitatea de 2 cani, puneti laptele, zaharul, uleiul si vanilia si amestecati pentru omogenizarea completa si topirea zaharului.
• Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea.
• Combinati umed si uscat: se toarna amestecul umed in amestecul uscat si se amesteca pana la omogenizarea deplina. Nu amestecati excesiv! Amestecarea excesiva a aluatului tinde sa faca briosele mai putin delicate.
• Adaugati afine proaspete sau congelate si impaturiti-le usor in aluat.
• Pentru coacere, folositi o tava speciala cu alveole pentru briose. Captusiti fiecare spatiu cu hartii speciale de coacere.
• Umpleti fiecare spatiu cu aluat. Pentru uniformitate, umpleti forma de briose folosind o ceasca de masurare sau o cupa mare de inghetata pentru a turna aluatul in alveole.
• Topping: optional, adaugati cateva afine strategice deasupra si presarati blatul cu putin zahar pur din trestie sau zahar brut. Zaharul va adauga o crusta crocanta,frumoasa.
• Coaceti la cuptor timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca cateva minute si bucurati-va de ele calde sau la temperatura camerei. Se pot pastra in frigider cateva zile, acoperite, pentru a-si mentine prospetimea sau se pot congela pentru folosire ulterioara.
Briose vegane cu banane si chips-uri de ciocolata
Ingrediente:
• 1 ¾ cani de faina de spelta sau faina la alegere (ovaz, migdale)
• 2 lingurite praf de copt
• ½ lingurita bicarbonat de sodiu
• ¼ lingurita sare
• ¼ cana cu ulei de masline usor aromat sau ulei de cocos incalzit
• 1 lingurita extract de vanilie
• ⅓ cana de zahar organic (zahar pur din trestie sau nuca de cocos)
• 4 banane mici sau 3 mari (de preferinta coapte), piure
• ¼ ceasca de chipsuri de ciocolata (picaturi de la Vegis)
Mod de preparare:
• Compozitie pentru 12 portii (bucati).
• Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
• Ingrediente uscate: combinati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron de dimensiuni medii/ mari si puneti-le deoparte.
• Ingrediente umede: intr-un castron mic, amestecati uleiul, zaharul si vanilia.
• Banana: transformati in piure, ar trebui sa rezulte aprox. 1 ½ - 1 ¾ cani
• Combinati ingredientele umede si bananele, dupa care adaugati-le in aluat si amestecati pana se omogenizeaza. Daca amestecul pare prea uscat, adaugati un pic de lapte de migdale/ soia sau cocos, poate ¼ - ½ ceasca cel mult.
• Ciocolata: adaugati chipsurile de ciocolata si amestecati scurt.
• Umpleti forma de briosa tapetata in prealabil cu hartie de copt speciala, bine unsa cu ulei; umpleti fiecare alveola - aproximativ ⅔ - ¾ plina, lasand loc pentru expansiunea aluatului in procesul de coacere.
• Coacere: puneti la cuptor, pe raftul central, si coaceti timp de aproximativ 20 - 25 de minute. De asemenea, puteti face testul scobitorii in centrul unei briose, daca iese curat, este gata.
• Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 10 min.
• Se pot stoca in frigider cateva zile acoperite pentru a-si pastra prospetimea sau congela pentru consum ulterior
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!