Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se pot realiza tratamente cu implanturi dentare pentru pacientii care nu au suficient os in zona sinusurilor?

de SuntFericita.ro la 2024-06-12
Se pot realiza tratamente cu implanturi dentare pentru pacientii care nu au suficient os in zona sinusurilor?
Utilizat pentru a inlocui dintii lipsa, implantul dentar arata si se comporta la fel ca un dinte natural. Acesta este inserat chirurgical, sub anestezie locala, in osul maxilar sau mandibular, servind ca radacina artificiala pentru un dinte de inlocuire.


Inainte de insertia implantului, medicul evalueaza sanatatea orala a pacientului si stabileste planul de tratament. Pentru Dr. Andrei Stan, planurile de tratament personalizate reprezinta o prioritate. Mai ales, dat fiind faptul ca in cazul bolilor parodontale avansate poate fi necesara si aditia de os.
 
Aditia de os, sau augumentarea osoasa reprezinta un proces chirurgical prin care medicul reface cantitatea de os pierduta. In cazul pacientilor care nu au suficient os in zona sinusurilor, tratamentul cu implanturi dentare se poate efectua, insa doar dupa procedura de sinus lift.
 
Sinus lift-ul este o procedura chirurgicala care vizeaza adaugarea de os in maxilarul superior, in zona molarilor si premolarilor, unde sinusurile maxilare sunt situate aproape de cavitatea bucala. Procedura se realizeaza pentru a creste inaltimea osului maxilar in zona sinusurilor.
 
Exista doua tipuri de sinus lift:
  • intern, atunci cand osul este adaugat in interiorul osului alveolar ;
  • extern, atunci cand osul este adaugat printr-o fereastra osoasa la nivelul peretelui sinusal.
 
La clinica Dr. Andrei Stan, procedura se efectueaza sub anestezie locala si se desfasoara conform unul plan bine stabilit:

Evaluarea initiala

In urma efectuarii unei radiografii 3D (CBCT), medicul evalueaza anatomia sinusurilor si volumul osos existent.

Etapa chirurgicala

Sub anestezie locala, se face incizie in gingie pentru a avea acces la osul maxilar. Astfel, o mica fereastra este creata in os pentru a ridica membrana sinusului.

Adaugarea materialului osos

Material osos, din os propriu (autolog) sau sintetic (bovin), este introdus sub aceasta membrana decopertata a sinusului.

Vindecare

Zona este lasata sa se vindece, lucru care permite integrarea osului adaugat si, astfel se creaza un suport solid pentru implantul dentar.

Durata procedurii si vindecarii

Durata unei interventii de sinus lift, cat si timpul de vindecare variaza in functie de mai multi factori, inclusiv de complexitatea cazului si de tipul de sinus lift realizat. In cazul unui sinus lift extern procedura poate dura intre 1-2 ore, iar perioada de vindecare dureaza aproximativ 6-9 luni. In cazul unui sinus lift intern procedura poate dura intre 30 de minute si o ora, iar perioada de vindecare dureaza 4-6 luni.

Sinus Lift pret

Costurile procedurii de sinus lift pot varia, in functie de complexitatea cazului. De asemenea, pe langa pretul sinus lift-ului, pacientii trebuie sa ia in considerare si costurile asociate implanturilor dentare propriu-zise. Rezultatul final va fi reusit, daca planul de tratament este unul adaptat nevoilor pacientului.
 
Procedura de sinus lift ofera, asadar, numeroase beneficii pacientilor care nu au suficient os in zona maxilarului superior pentru inserarea implanturilor dentare. Aceasta permite crearea unui suport osos adecvat pentru stabilitatea si durabilitatea implanturilor, imbunatatind functionalitatea dentara si estetica zambetului.
 

Concluzie

In concluzie, da, tratamentele cu implanturi dentare sunt posibile pentru pacientii care nu au suficient os in zona sinusurilor. Utilizarea tehnicilor moderne permite crearea unui volum osos adecvat pentru inserarea implanturilor. Aceste proceduri sunt eficiente si ofera rezultate durabile si permit pacientilor sa beneficieze de toate avantajele implanturilor dentare, inclusiv functionalitate imbunatatita, estetica superioara si durabilitatea pe termen lung.
 
Pentru o evaluare personalizata si un plan de tratament adecvat, te incurajam sa te programezi la o consultatie. Echipa condusa de doctorul Andrei Stan iti va sta la dispozitie pe toata durata tratamentului pentru ca tu sa beneficiezi de o dantura frumoasa si sanatoasa.
 
 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016