Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategii eficiente pentru a echilibra cariera si responsabilitatile de parinte

de SuntFericita.ro la 2024-09-20
Strategii eficiente pentru a echilibra cariera si responsabilitatile de parinte
Sa mentii un echilibru intre viata familiala si cea profesionala atunci cand esti femeie in pozitie de conducere poate fi o adevarata provocare. Sarcinile multiple, asteptarile ridicate si timpul limitat pot face ca gestionarea eficienta a ambelor roluri sa para coplesitoare.


Totusi, cu strategii bine gandite si o planificare atenta, poti gasi modalitati de a armoniza aceste doua aspecte importante ale vietii tale. Descopera in cele ce urmeaza ce poti face.


Planifica viitorul financiar al familiei

Pentru ca unul dintre motivele pentru care muncesti este asigurarea unui viitor financiar stabil pentru familia ta, gandeste-te la obiectivele financiare pe care doresti sa le indeplinesti si identifica modalitati de optimizare a veniturilor tale. Astfel, vei fi mai relaxata in ceea ce priveste locul tau de munca si, intr-o situatie imprevizibila, stii ca acesta nu este singura sursa de venit pe care te bazezi.


De exemplu, o metoda prin care poti sa eviti deprecierea economiilor tale in timp este de a le depune intr-un depozit bancar. Astfel, vei primi o dobanda, in functie de data scadenta aleasa si de suma de bani depusa. 


Daca iti doresti mai mult si vrei sa obtii venituri pasive, poti sa investesti la bursa. Achizitia actiunilor unor companii profitabile iti poate aduce un venit sub forma de dividende.


In ceea ce priveste planurile pentru educatia copilului, poti sa iei in considerare o asigurare de viata copii, care sa includa fie un plan de investitii, fie un plan de economisire. In ambele cazuri, investesti cum si cat vrei, ca cel mic sa primeasca o suma considerabila de bani in momentul in care va implini 18 ani. 

Stabileste prioritatile in planificarea zilnica

Un alt pas esential in echilibrarea carierei si a responsabilitatilor de parinte este stabilirea prioritatilor clare. In ceea ce priveste locul de munca, creeaza-ti o agenda zilnica in care sa notezi prioritatile pentru fiecare zi,  insa tine cont si activitatile personale. De exemplu, daca dimineata trebuie sa lasi copilul la scoala, asigura-te ca-ti planifici sedintele la o ora la care stii sigur ca poti participa. 


Ca sa-ti fie mai usor, poti utiliza tehnici de planificare, cum ar fi listele de sarcini si calendarele digitale in care sa-ti notezi atat activitatile profesionale, cat si cele personale, astfel incat sa-ti organizezi timpul mai eficient. 

Stabileste limite clare intre viata personala si cea profesionala

Si stabilirea limitelor intre viata profesionala si cea personala este esentiala pentru a preveni epuizarea, iar daca aplici si recomandarea anterioara din acest articol, deja ai facut primul pas in acest sens. 


Ce mai poti face aici este sa te asiguri ca iti dedici timp pentru familie, fara a aduce munca acasa dupa programul de lucru. Evita sa raspunzi la mesaje si apeluri profesionale dupa o anumita ora si indeamna-ti angajatii sa faca la fel. De asemenea, si limitarea distragerilor si alocarea de perioade de timp dedicate pentru fiecare aspect al vietii tale te poate ajuta sa mentii un echilibru sanatos pe termen lung.

Adopta un program flexibil de lucru

Ca sa-ti fie mai simplu sa stabilesti limitele de mai sus, adopta un program flexibil de lucru. Asta nu inseamna doar flexibilitate in ceea ce priveste ora la care incepi sa muncesti, ci si alegerea locului din care muncesti. 


Aceasta flexibilitate iti poate permite sa te ocupi de sarcinile familiale in timpul zilei, fara a compromite performanta profesionala, si iti permite sa profiti de oportunitatea de a participa la evenimente importante ale copiilor, fara a fi nevoita sa faci compromisuri majore in cariera.


In concluzie, mentinerea echilibrului intre sarcinile profesionale si responsabilitatile de parinte poate fi complexa, dar, cu o planificare atenta si strategii eficiente, este posibil sa gasesti armonia intre cele doua aspecte ale vietii tale. Pune in aplicare sfaturile din acest articol si vei observa ca poti imbunatati nu doar eficienta si succesul in cariera, dar si calitatea timpului petrecut alaturi de familie.


Sursa foto: shutterstock




Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016