Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te epilezi cu ceara? Iata ce lucruri trebuie sa stii inainte

de Camelia Diaconu la 2020-11-13
Te epilezi cu ceara? Iata ce lucruri trebuie sa stii inainte
Epilarea cu ceara este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de fierele de par nedorite, mai ales ca are un rezultat vizibil pe termen lung, spre deosebire de alte metode de epilare. Se poate face pe toate partile corpului, insa astazi vorbim despre epilarea inghinala cu ceara, ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de treaba.


Folosirea aparatului de ras poate fi o solutie rapida daca te afli intr-o situatie care nu are asteptare, insa, pe termen, lung, epilarea inghinala cu ceara s-a dovedit a fi cea mai indicata metoda. Firele de par nu mai cresc cu aceeasi intensitate si grosime, unde mai pui ca nici durerea nu o mai simti la fel de tare dupa cateva epilari. Insa, inainte de a te epila, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.
 
Ce epilare vrei. In primul rand gandeste-te si alege tipul de epilare pe care il vrei. Vrei epilat total, epilarea liniei bikinilor, epilare braziliana, epilare tip tiunghi, etc. Este important de stiut inca de la inceput, pentru a tine cont de parerea ta si persoana din salon care te epileaza.
Lungimea parului. Da-i suficient timp parului sa creasca, pentru a te asigura ca firele vor fi toate smulse. Lungimea parului trebuie sa fie de 0,5 cm, astfel, daca firele de par sunt prea scurte, ceara nu le va putea cuprinde.
 
Perioada in care te epilezi este importanta. Specialistii spun ca perioada din-naintea menstruatiei nu este tocmai recomandata pentru epilat deoarece pielea este mai sensibilia, iar durerea se poate resimti mult mai tare. Cam 3 zile inainte de menstruatie. Asadar, alege ori sa mergi inainte cu o saptamana de menstruatie, ori dupa ce ti-a trecut.
 
La inceput este dureros. Daca este pentru prima data cand te epilezi inghinal cu ceara, trebuie sa stii ca primele sedinte sunt mai dureroase. Radacina firului de par este mult mai groasa si are nevoie de cateva sedinte pentru a se obisnui cu aceasta procedura noua. Pielea se mai desensibilizeaza si firele se fac mai subtiri in timp, motiv pentru care nu vei mai simti la fel. Bineinteles, gradul de durere este diferit de la o persoana la alta, la fel si firul de par.
 
Mai pot ramane mici fire de par. Chiar daca ceara cuprinde o mare parte din firele de par, mai exista cazuri cand, fiind mult prea mici firele, acestea raman pe piele. Ei bine, le poti smulge cu penseta fara nicio grija.
 
Ai pielea iritata dupa epilare. Pielea ramane rosie si iritata dupa ce te epilezi, tocmai din acest motiv este recomandat sa porti lenjerie intima cat mai lejera, la fel si haine. De asemenea, evita sa folosesti produse cosmetice si cel mai bine lasa pielea sa se vindece natural. Iritatia dispare in catva ore de la epilare.
 
Nu uita de igiena. Nu uita niciodata de dusul inainte epilarii. In primul rand pentru igiena intima si in al doilea rand pentru ca un dus cu o apa fierbinte iti poate dilate porii, fapt ce duce la o epilare putin mai nedureroasa. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0