Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce beneficii pentru sanatate aduc caisele

de Alina Ilie la 2021-06-16
Ce beneficii pentru sanatate aduc caisele
Fructele proaspete sunt sarace in calorii (100 g contin doar 50 de calorii) si constituie o sursa bogata de fibre dietetice, antioxidanti, vitamine si minerale. Mai au in compozitie fitochimicale, care ajuta la prevenirea bolilor de inima, reduc colesterolul rau si ofera protectie impotriva cancerului.


Caisele sunt surse excelente de vitamina A si caroteni. 100 g fructe proaspete ofera 64% din doza zilnica recomandata de vitamina A. Ambii compusi sunt cunoscuti ca avand proprietati antioxidante si sunt esentiali pentru vedere. Vitamina A este de asemenea necesara pentru mentinerea sanatatii tesuturilor si a pielii. Consumul de fructe bogate in carotenoizi ajuta la protejarea organismului impotriva cancerului.

Fructele proaspete contin vitamina C, un alt antioxidant natural. Vitamina C ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi care imbatranesc pielea.

Mai mult, caisele sunt o sursa de minerale, cum ar fi potasiu, fier, zinc, calciu si mangan. Potasiul este un mineral esential pentru o inima sanatoasa; reprezinta o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului, ajutand la reglarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

Antioxidantii, cum ar fi luteina, zeaxantina si beta-criptoxantina protejeaza tesuturile de actiunea radicalilor liberi.

In plus, studiile au descoperit ca o alimentatie bogata in luteina si zeaxantina poate incetini degradarea vederii si poate preveni aparitia cataractei.

Cele mai importante surse de luteina sunt: spanac, sparanghel, broccoli, varza kale, dovlecei, salata verde, galbenus de ou,  praz, porumb.
Cele mai importante surse de zeaxantina sunt: porumb, galbenus de ou si praz.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caise

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016