1. Casele din caramida au o durata de viata indelungata, existand constructii vechi de aproape 150 de ani care se tin foarte bine „pe picioare” si in prezent. Mai mult de atat, trebuie sa luam in considerare faptul ca, la momentul la care au fost construite acele case, calitatea caramizilor era una mult mai slaba decat a celor din prezent.
2. O alta calitate a caramizilor este rezistenta foarte ridicata la intemperii. Datorita acestei calitati, poti amana finalizarea casei chiar si cativa ani. Structura din caramida se realizeaza folosind mortar pentru zidarie, apoi se tencuieste la exterior pentru a se evita infiltratiile. Dupa aceea, constructia poate fi lasata in acest stadiu pana la 3 ani, fara a se deprecia.
3. Peretii construiti din caramida asigura si o buna izolatie fonica in interiorul locuintei, iar de acest beneficiu te vei bucura mai ales daca iti ridici casa intr-o zona aglomerata. Cel mai inalt grad de izolatie fonica il confera zidurile construite din blocuri de BCA.
4. Dintre toate tipurile de caramizi, cele din blocuri ceramice sunt cele mai rezistente, fiind net superioare caramizilor pline, chiar daca acestea din urma sunt folosite pe scara larga. Blocurile de caramida ceramica sunt realizate cu tehnologie robotizata si coapte la temperaturi extrem de ridicate. Desi au goluri in interior, sunt mult mai rezistente, iar spatiile goale confera o mai buna izolatie termica.
5. Cu o casa construita din caramida nu vei avea probleme legate de umiditatea care se infiltreaza prin pereti. Asa cum rezista la intemperii, caramida este foarte rezistenta si la umezeala, impreuna cu mortarul avand capacitatea de a absoarbe cantitatile mici de apa ce s-ar putea infiltra prin zidarie. Astfel, se evita aparitia igrasiei si a mucegaiului si toate neplacerile care pot deriva din aceste situatii.
6. In comparatie cu cele construite din lemn, locuintele din caramida sunt mult mai eficiente energetic. Peretii din caramida retin mai bine caldura si astfel vei avea nevoie de mai putina energie pentru a asigura confortul termic in casa pe timpul iernii.
7. Caramida nu are in compozitie materiale organice, iar datorita acestui fapt nu favorizeaza dezvoltarea de bacterii, mucegaiuri si alte microorganisme.
8. Rezistenta la foc este o alta calitate a acestui material, mai ales atunci cand vorbim de caramida ceramica. Astfel, blocurile de caramida ceramica cu grosimi de 200-300 de milimetri pot rezista la foc intre 4 si 8 ore.
9. Peretii din caramida ceramica au o rezistenta mecanica foarte ridicata, putand sustine si alte incarcari decat greutatea lor proprie.
10. Un alt tip de caramida este reprezentat de blocurile BCA, care au avantajul de a fi mai usoare decat cele din caramida ceramica, dar nu la fel de rezistente in timp. Marele lor avantaj este dat de faptul ca asigura o izolatie termica foarte buna, datorita structurii poroase. Din acest motiv, casele construite din blocuri de BCA pot fi lasate neizolate la exterior, caramizile de acest tip putand inlocui cu succes izolatia termica.
Asadar, daca iti doresti o casa durabila, pe care sa si poti lasa mostenire copiilor, caramida este materialul cel mai bun pentru constructie. Chiar daca o sa ai nevoie de un buget mai mare decat pentru o casa construita din alte materiale, beneficiile ulterioare justifica pe deplin aceasta cheltuiala in plus.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!