Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zeama de varza murata - beneficii pentru sanatate

de Camelia Diaconu la 2018-12-07
Zeama de varza murata - beneficii pentru sanatate
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si pentru a-ti proteja organismul de infectii si bacterii. Iata de ce iti recomandam sa o consumi in mod regulat si care sunt beneficiile pe termen lung.


Zeama de varza, dar si varza sunt obtinute printr-un proces de fermentare. Acest proces reprezinta si o buna metoda de conservare pe termen lung la care se mai adauga sare pentru varza tocata marunt, pentru a stimula eliberarea acidului lactic. Zeama murata are o serie de beneficii pentru organism si este indicat sa o introduci in dieta zilnica, mai ales in sezonul rece. Iata de ce.
 
Iti imbunatateste aspectul tenului. Zeama de varza contine probiotice si stimuleaza eliminarea toxinelor din organism, iar asta ajuta la diminuarea acneei. Leziunile acneice se pot trata mult mai usor daca bei zeama de varza, iar cosurile vor aparea mult mai rar. 
 
Imbunatateste digestia. Datorita continutului de acid lactic care se obtine in urma procesului de fermentare, zeama de varza ajuta la dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul intestinal si stimuleaza bacteriile bune. Este un remediu eficient pentru durerile sau crampele abdominale, pentru balonare si constipatie si actioneaza ca un laxativ care previne problemele pe termen lung.
 
Previne aparitia calculilor renali, dar si a bolilor cardiace. Pentru a functiona normal, organismul are nevoie de potasiu. O dieta care este bogata in potasiu ajuta la scaderea tensiunii arteriale si reduce afectiunile cardiovasculare, crescand sansele de a supravietui in urma unui atac de cord. Daca bei in fiecare zi o cana de zeama de varza poti preveni pierderea calciului prin urina, in felul acesta reducand riscul aparitiei osteoporozei si a calculilor renali.
 
Stimuleaza imunitatea. Zeama de varza contine si o cantitate ridicata de vitamina C, antioxidantul esential care lupta impotriva microbilor. Iti protejeaza organismul si impotriva efectelor radicalilor liberi si pastreaza aproximativ 60% din continutul original al vitaminei C. Zeama de varza te va ajuta sa stai departe de raceala si gripa de sezon, indiferent de temperatura de afara. Un singur pahar contine pana la 34 miligrame de vitamine C, aproape 58% din necesarul zilnic.
 
Iti ofera o doza suplimentara de fier. Pentru transportul oxigenului, dar si pentru reglarea dezvoltarii de noi tesuturi, fierul este mineralul esential de care corpul are nevoie. Pe langa asta, toate enzimele digestive si proteinele au nevoie de fier pentru a functiona in mod optim. In momentul in care organismul nu mai are rezerve de fier, atunci nici celulele nu mai primesc suficient oxigen si intervine oboseala, anemia si infectiile. Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni, bea in fiecare zi un pahar de zeama de varza deoarece iti asigura cantitatea necesara de fier.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0