Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

11 cele mai apreciate deserturi ale romanilor

de Sunt Fericita la 2020-10-12
11 cele mai apreciate deserturi ale romanilor
Imaginatia noastra nu are limite atunci cand vine vorba de dulciuri, unele dintre preparatele culinare care pur si simpla incanta papilele gustative. Romanii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de produse dulci, mai bine de 60% dintre ei avand pe masa in fiecare zi cel putin un desert.


Prajiturile facute in casa sunt extrem de apreciate, insa in ultima vreme si dulciurile comercializate de diferite localuri au inceput sa ne atraga atentia datorita gustului autentic si- a ingredientelor atent selectate, in functie de specificul retetelor traditionale. Iata cateva dintre deserturile favorite ale romanilor:

1. Placinta cu mere

Sunt nenumarate retete pentru placinta cu mere, insa romanii adora varianta simpla, din aluat, mere rase, calite cu zahar si amestecate cu un praf de scortisoara. Chiar daca adesea se mai face si la noi tarta cu mere, ori se mai incearca varianta americana de apple pie, romanii prefera placinta clasica, cu mere dulci-acrisoare.

2. Placinta cu visine

Daca este vara si a inceput sezonul visinelor, atunci in mod sigur vom gasi delicioasa placinta cu visine in aproape toate bucatariile romanesti. Acest desert este uimitor de simplu, insa atat de bun incat nu vei rezista tentatiei de a mai solicita o bucata generoasa imediat dupa ce ai savurat deja una. Acrisoara, dar totodata cu un gust dulce si foarte pufoasa, aceasta placinta poate fi savurata pe tot parcursul anului. Bineinteles, daca nu ai reusit sa pui in congelator niste fructe pentru sezonul rece, atunci poti apela la McDonald's Delivery in orice moment, perioada pentru a savura o placinta cu visine.

3. Papanasi

Cate calorii au papanasii? Un aluat pufos facut din faina, branza dulce de vaci si zahar, modelat sub forma de ineluse, prajit intr-o baie de ulei si savurat cu smantana proaspata si dulceata de afine sau visine. Cel mai probabil nu putem numara caloriile pe care le are un astfel de desert. Si, totusi, pentru romani este o placere vinovata, care da dependenta, indiferent daca pot respecta sau nu o dieta sanatoasa.

4. Clatite

Apetisantele clatite sunt si ele la mare cautare in tara noastra. Se mananca peste tot in lume, insa romanii prefera sa le savurezeserveasca cu gemuri din propria lor camara. Chiar daca celebrele pancakes sunt servite cu frisca, banane, miere si alte fructe proaspete, romanii transforma clatitele intr-un deliciu caruia nu-i poti rezista doar adaugandu-le dulceata si un praf de zahar pudra.

5. Cozonac

Nu exista sarbatori traditionale sau alte tipuri de evenimente deosebite unde cozonacul sa lipseasca de pe mesele romanilor. Secretele din spatele acestui desert sunt transmise dintr-o generatie in alta, mai ales ca preparatul difera usor de la o zona la alta. Aluatul fraged, framantat cu foarte multa grija, se umple cu nuca din belsug, stafide si cacao, se lasa simplu sau se impleteste, iar astfel devine desertul desavarsit al gastronomiei romanesti.

6. Crema de zahar ars

Este de departe unul dintre deserturile romanesti care include cea mai mare cantitate de zahar. Nici vorba de un preparat dietetic ori caruia ii poti reduce din cantitatea de zahar, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie evitat. Chiar daca il pregatesc in special vara, pentru a-l servi rece, romanii pur si simplu adora crema de zahar ars.

7. Salam de biscuiti

Biscuiti usor crocanti, scaldati in sirop dulce, esente imbietoare si amestecati cu bucati de rahat. Cam asa poate fi deschis pe scurt salamul de biscuiti. Este vorba despre unul din deserturile copilariei noastre, asa ca gasim usor reteta in retetarul mamei sau al bunicii ori de cate ori vrem sa-l pregatim.

8. Galuste cu prune

Putem spune cu certitudine ca nu exista roman care sa nu fi mancat macar o data in viata galuste cu prune. Denumite si gomboti, aceste mingiute din cartofi fierti si faina umplute cu prune dulci si suculente au marcat copilaria generatiilor actuale si inca se mentin in preferintele romanilor.

9. Gogosi

Simple, cu umplutura de branza, ciocolata sau gem, gogosile sunt unul dintre cele mai ieftine deserturi. Se fac foarte usor, nu implica ingrediente multe ori scumpe, insa gustul lor este absolut senzational.

10. Gris cu lapte

Considerat atat desert cat si preparat ideal pentru micul dejun, grisul cu lapte le aminteste tuturor romanilor de gustul copilariei. Se serveste caldut sau chiar si rece, cu adaos de dulceata ori gem de coacaze.

11. Negresa

Cu siguranta orice persoana a auzit de aceasta minunata prajitura, dar daca soliciti o reteta vei observa ca fiecare o pregateste intr-un alt mod. Însa, majoritatea variantelor pornesc de la reteta de baza ce include faina, cacao, gem, ulei, ou, zahar si putin bicarbonat de sodiu.
 

Gastronomia este o arta, iar romanii se simt perfect atunci cand savureazaservesc dulciuri autentice sau prepara prajituri dupa o reteta lasata drept mostenire de familie. Gustul desavarsit al deserturilor romanesti nu se poate compara cu absolut nimic, iar acesta este motivul pentru care romanii prefera produsele traditionale, in favoarea celor din bucatariile internationale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0