Vara este anotimpul ideal pentru deserturi racoroase, rapide si fara coacere. Exista o varietate impresionanta de deserturi delicioase care nu necesita coacere, sunt usor de preparat si perfect adaptate sezonului estival.
Cheesecake fara coacere
Ingrediente:
- 200 g biscuiti digestivi
- 100 g unt topit
- 400 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar pudra
- Sucul de la 1 lamaie
- Esenta de vanilie
- Topping: fructe de padure proaspete, dulceata, sos de caramel
Mod de preparare:
Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Asaza-i intr-o tava cu fund detasabil si preseaza-i bine.
Bate crema de branza cu zaharul, vanilia si sucul de lamaie. Incorporeaza frisca batuta usor.nToarna crema peste blat si niveleaza.
Da la frigider pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte). Serveste cu toppinguri la alegere.
Variante:
- Cu piure de mango
- Cu ciocolata si alune
Tiramisu clasic (fara oua crude)
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zahar pudra
- 200 ml cafea espresso rece
- 200 g piscoturi
- Cacao pentru decor
Mod de preparare:
Bate frisca si incorporeaza mascarpone si zaharul. Inmoaie rapid piscoturile in cafea.
Asaza un strat de piscoturi, unul de crema, si tot asa. Ultimul strat sa fie de crema, apoi pudreaza cu cacao.
Lasa la rece minim 3 ore.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Inghetata
Variante usoare:
- 2-3 banane congelate
- O lingura de unt de arahide / cacao / fructe congelate
Se mixeaza in blender pana devine cremoasa. Se serveste imediat sau se congeleaza suplimentar.
Inghetata cu frisca:
- 500 ml frisca lichida
- 1 conserva lapte condensat
Bate frisca, adauga laptele condensat si aroma, congeleaza 6 ore.
Parfait cu iaurt si fructe
Ingrediente:
- Iaurt grecesc sau vegetal
- Miere sau sirop de agave
- Fructe de sezon (zmeura, mango, afine)
- Granola sau nuci crocante
Asamblare:
In pahare: strat de iaurt, strat de fructe, strat de granola. Repeta pana se umple paharul.
Sfaturi:
Foloseste iaurt de cocos pentru varianta vegana. Ideal pentru mic dejun dulce, brunch sau gustare de dupa-amiaza.

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
