Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 efecte ale imbatranirii asupra tenului si solutii eficiente impotriva acestora

de Sunt Fericita la 2023-08-18
3 efecte ale imbatranirii asupra tenului si solutii eficiente impotriva acestora
Imbatranirea este un proces natural, pe care nu putem face prea multe pentru a-l opri si care, in mod inevitabil, isi va lasa amprenta si asupra tenului nostru. Cu toate acestea, exista solutii eficiente care pot ajuta la minimizarea acestor semne ale trecerii timpului. In acest articol, vom explora trei efecte majore ale imbatranirii asupra tenului si cateva dintre modalitatile de ameliorare ale acestora.


1. Ridurile 

Trecerea anilor, combinata poate si cu un stil de viata mai putin sanatos, are un impact semnificativ asupra pielii tale. Aceasta isi pierde din elasticitate si fermitate, devine tot mai subtire si mai uscata si apar ridurile, in special pe fata si gat, maini si brate. Nu-ti vor afecta in niciun fel sanatatea - reprezenta strict o problema de natura estetica. Asta nu inseamna insa ca nu se poate interveni pentru tratarea lor. 
 
Ai chiar mai multe solutii la dispozitie, incepand de la diverse creme si proceduri nonchirurgicale precum microneedling-ul, peelingurile chimice, tratamentele cu laser, injectiile cu toxina botulinica si fillerele cu acid hialuronic si pana la proceduri chirurgicale precum liftingul facial. 
 
Fiecare dintre aceste proceduri are anumite avantaje si dezavantaje si actioneaza in moduri diferite. De exemplu, un tratament cu acid hialuronic impotriva ridurilor va reda volumul pielii, in timp ce toxina antirid opreste muschii care cauzeaza ridurile sa se contracte. De aceea, atunci cand alegi o procedura sau alta, trebui sa tii cont de mai multi factori, inclusiv de cat de profunde sunt ridurile tale, dar si ce fel de rezultate iti doresti.[1] 
 
2. Petele pigmentare 

Ca si ridurile, acele pete mici, mai inchise la culoare, care apar pe fata, dar si pe maini si alte zone expuse la soare, reprezinta o problema de natura estetica. Ca si in cazul de mai sus, daca te deranjeaza, exista insa mai multe solutii la care poti apela pentru a le ameliora ori chiar a scapa de ele. De cele mai multe ori, prima solutie testata este cea reprezentata de diverse creme si lotiuni care promit ca vor estompa aceste pete. Dezavantajul acestei solutii il reprezinta faptul ca eficienta lor poate varia de la o persoana la alta, iar de multe ori trebuie utilizate timp de mai multe saptamani sau luni inainte de a observa rezultate vizibile.
 
Pentru rezultate mai rapide si mai de lunga durata, o solutie mai eficienta ar putea fi cea reprezentata de proceduri precum peelingurile chimice, microdermabraziunea sau tratamentele cu laser.[3] Este indicat sa ceri sfatul unui specialist inainte de alege o procedura sau alta. 
 
3. Pielea lasata 

Aceasta reprezinta o alta consecinta fireasca a procesului natural de imbatranire a tenului, a subtierii pielii si a scaderii productiei de colagen si elastina. Solutii exista si in acest caz, chiar in numar destul de mare. Lista acestora include proceduri nonchirurgicale pe care le-am mentionat deja mai sus, cum ar fi peelingurile chimice sau tratamentele cu laser, dar si proceduri chirurgicale precum liftingul facial. De asemenea, in functie zona fetei in care lasarea pielii este mai pronuntata, se mai poate opta, de exemplu, pentru blefaroplastie (liftingul pleoapelor) ori ridicarea sprancenelor.[2] 
 
Imbatranirea este un proces natural, inevitabil, pe care il putem opri. Ridurile, petele pigmentare si pielea lasata sunt cateva dintre cele mai comune efecte ale acestui proces asupra tenului si pot avea un impact semnificativ asupra aspectului tau fizic, dar si a increderii in sine. Din fericire, exista, dupa cum am vazut in acest articol, multiple solutii pentru ameliorarea lor, solutii ce pot varia de la folosirea anumitor creme si lotiuni pana la proceduri nonchirurgicale sau chiar chirurgicale. Care dintre acestea reprezinta solutia potrivita pentru tine iti poate spune doar un specialist. 
 
Bibliografie: 
 
1.„How to Get Rid of Wrinkles: Retinol, Fillers & Other Treatments”, Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/treatments/8411-treatments-to-reduce-wrinkles.
2.„Many Ways to Firm Sagging Skin”, American Academy of Dermatology Association, www.aad.org/public/cosmetic/younger-looking/firm-sagging-skin.
2.„What Can Get Rid of Age Spots?”, American Academy of Dermatology Association, www.aad.org/public/cosmetic/age-spots-marks/get-rid-spots.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre riduri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0