Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Superalimente pentru luna iulie

Superalimente pentru luna iulie
Se prea poate sa nu exista vreo luna mai bogata in superalimente specifice ei cum este luna iulie. Cea mai buna bomboana a naturii, fructele, sunt peste tot, iar proaspetele legume care ne racoresc in zilele fierbinti sunt din belsug pe tarabe.


Piersicile.
Le iubim pentru ca, in chintesenta, sunt fructe de vara si o singura piersicuta de marime medie este o sursa buna de fibre, vitamina A si potasiu, ceea ce ne ajuta la echilibrarea fluidelor in timpul lunilor fierbinti de vara, piersicile sunt bogate in vitamina C care nu numai ca intareste sistemul imunitar, dar lupta si cu ridurile si cearcanele.
Daca vrei un desert absolut delicios, taie piersicile in doua, pune-le pe gratar, apoi adauga o lingura de inghetata de vanilie si scortisoara.
Nectarinele.
La fel ca rudele lor piersicile (fara pufosenie insa, deci sunt bune si pentru alergici), nectarinele sunt surse bune de fibre, vitamina A si potasiu, dar si de vitamina C. In plus, au putine calorii.
O cana de rosii taiate iti ofera mai mult de o treime din doza recomandata de vitamina C si aproape o treime din doza recomandata de vitamina A. Rosiile sunt bogate si in vitaminele B6, E si K, acid folic, fibre si potasiu. Aceste frumuseti rosii sunt cunoscute pentru puternicul antioxidant licopeina despre care se crede ca lupta cu cancerul, dar imbunatateste sanatatea inimii si previne chegurile de sange.
Nu uita sa iei mereu rosii proaspete, si nu la conserva, caci te expui la BPA, un compus chimic ce strica echilibrul endocrin. Pune-le in sandvisuri sau fa o supa de rosii pe care s-o mananci rece. Le poti pune si pe gratar.
Porumbul.
Porumbul este plin de fibre si apa. Un stiulete de marime emdie iti ofera cam 10 procente din doza recomandata de vitamina C.
Capsunile.
O portie din aceste fructe are mai multa vitamina C decat o portocala, dar si acid folic, potasiu si fibre. Capsunile par a incetini declinul cognitiv in cazul persoanelor mai in varsta, conform unui studiu din 2012, si ne protejeaza de probleme cardiace, datorita nutrietilor antiinflamatori.
Ai grija sa cumperi varietatea organica, caci capsunile sunt in top pe lista fructelor si legumelor tratate cu cele mai multe pesticide.
Pepenele.
Temperaturile cresc, dar tu vei fi hidratata, caci pepenele are multa apa (cam 92%). Deci si putine calorii, dar vitamina A si vitamina C si chiar licopeina si betacaroten. 
Incearca o salata proaspata cu pepene rosu, branza feta si menta.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pepene rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre licopeina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0