Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Modalitati prin care iti poti imbunatati vederea

de Sunt Fericita la 2019-07-17
5 Modalitati prin care iti poti imbunatati vederea
Ecranul televizorului, telefonul mobil, dar si rutina zilnica a fiecaruia dintre noi contribuie la oboseala ochilor si implicit la aparitia primelor probleme oculare. Pentru ca ochii sunt cele mai prețioase organe, iti spunem cateva metode simple prin care iti poti imbunatati vederea ori de cate ori iti da semne de oboseala.


5 Trucuri simple prin care iti imbunatatesti vederea


 
Exercitiile simple sunt si cea mai rapida metoda prin care iti poti imbunatati vederea in mod natural. Fie ca faci usoare exercitii dimineata cand te trezesti, seara, inainte de culcare, ori de cate ori iti simti ochii obositi, vei reusi sa obtii rezultate benefice intr-un timp scurt. Iata ce poti incerca.
 
Clipeste mai des
 
Clipitul este cea mai simpla metode prin care poÈ›i preveni oboseala oculară. Potrivi specialiÈ™tilor, daca folosesti calculatorul pentru o perioada mai lunga de timp, atunci ai tendinta de a clipi foarte putin. Pentru a nu interveni semnele de oboseala este indicat sa clipesti o data la 3-4 secunde. 

 
Fa cateva exercitii simple
 
Asigura-te ca ai mainile curate si fa urmatoarele exercitii: freaca palmele pana cand simti ca s-au incalzit si pune-le peste ochi pentru 5 maxim 10 secunde, apoi repeta procedura. 
 
Uită-te în sus pentru cateva secunde, cat de mult poti, apoi lasa-ti privirea in jos. Repeta asta cam de 10 ori, după care uita-te într-o parte È™i în cealaltă tot de 10 ori. Un ultim exercitiu este sa privesti in directia diagonala, iar la final sa iti rotesti ochii in sens invers acelor de ceasornic. Fa acest exercitiu de 10 ori, dupa care inverseaza miscarea. 
 
 
Focuseaza-ti atentia pe un obiect. Cand ai nevoie de putina relaxare, concentreaza-ti atentia asupra unui obiect care este la nivelul ochilor tai. Stai cu privirea atintita spre acel obiect dimp de cateva secunde, dupa care muta-ti privirea. Repeta acest exercitiu de 10 ori si vei simti cum ochii incep sa se relaxeze. 
 
 
Regula de 20-20-20
 
Ce inseamna asta? La fiecare 20 de minute pe care le-ai petrecut in fata calculatorului, ia-ti ochii din calculator si concentreaza-t atentia catre un alt obiect din jur aflat la o distanta de 20 de metri pentru 20 de secunde. Atunci cand iti focalizezi atentia catre obiecte indepartate, vei preveni oboseala oculara.

 
Odihneste-te suficient
 
Lipsa somnului poate duce la aparitia mai multor tipuri de afectiuni oculare. Acorda atentie intervalului de somn si dormi cel putin 7 ore in fiecare noapte. 
 

 
Pe langa aceste exercitii simple pe care le poti face pentru a-ti imbunatati vederea, mai jos iti spunem si cateva alimente care te ajuta in acest sens. 
 
  • Consuma morcovi deoarece contin substante active si tot complexul de vitamine important pentru o vedere optima;
  • Consuma spanac deoarece este bogat in antioxidanti si intareste vederea, ba chiar previne aparitia problemelor oculare;
  • Consuma broccoli deoarece acesta contine luteina, zeaxantina si vitamina C, esentiale pentru protejarea ochilor;
  • Consuma rosii deoarece contin vitamina E si previn deteriorarea retinei si imbunatatesc semnificativ vederea;
Asadar, prin doar cateva exercitii simple fizice, odihna si o dieta echilibrata poti preveni aparitia problemelor oculare.
 


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0