Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Pasi pentru o viata echilibrata

de Sunt Fericita la 2019-09-25
5 Pasi pentru o viata echilibrata
Programul mult prea incarcat si dorinta de a duce toate lucrurile la bun sfarsit ne aduce in punctul in care ne abatem de la odihna sau alimentatie sanatoasa. Devine un obicei nociv care nu face altceva decat sa ne afecteze sanatatea organismului. Iata ce poti sa faci pentru a avea un stil de viata sanatos si o viata echilibrata.


Cand esti mereu pe fuga sa ajungi la birou, la cursuri, sa iti duci copiii la gradinita sau la scoala, uiti de multe ori sa te mai bucuri de ceea ce conteaza cu adevarat. Acesta este si motivul pentru care multi oameni afirma ca sunt in depresie ori nu sunt multumiti cu ceea ce au. Insa, totul poate fi mult mai simplu daca stii sa iti organizezi corect cateva lucruri clare. Ce poti sa faci:
 
Sa fii cat mai organizat. Fa-ti un program saptamanal sau lunar pe care sa incerci sa il respecti cat de mult posibil. Programeaza-ti toate sedintele, intalnirile, ora de masaj, programul de cumparaturi, programarile la doctor sau la salon, etc. Un calendar al activitatilor te poate ajuta sa stii ce anume este prioritar de facut, fara sa mai uiti ceva important.
 
Planifica-ti programul de masa. Chiar daca pare un lucru minor, alimentatia conteaza foarte mult. Este punctul cheie care ne ajuta sa avem energie pentru o zi aglomerata, asa ca stabileste-ti de la inceputul saptamanii ce vrei sa mananci in aceasta saptamana si mai ales care sunt orele la care vrei sa mananci. Cu un meniu stabilit in fiecare zi, vei economisi si timp si bani.
 
Focuseaza-te pe ceea ce ai de facut. Daca esti la birou, atunci concentreaza-te pe ce ai de facut si nu te mai apuca de alte activitati care iti consuma timp. In felul acesta nu faci altceva decat sa iti amani terminarea programului de munca si sa pleci obosita acasa. Fa-ti o agenda de lucru care sa te ajute sa tii sub control activitatile din timpul zilei. Imediat cum ai terminat ce este de facut, bifeaza pe lista si mergi mai departe. 
 
Implica-ti copiii. Daca ai copii si simti ca timpul nu iti permite sa stai suficient cu ei, atunci implica-i si pe ei in activitatile tale. Ii poti lua cu tine la birou daca ai o zi in care ai si momente libere ori ii poti implica in diferite activitati ale casei. In felul acesta, petreceti timp impreuna, dar ii si responsabilizezi si pe ei sa aiba un program organizat.
 
Ai grija de tine. In agitatia zilnica, nu uita ca cel mai important este sa ai grija de tine. Daca te imbolnavesti nu vei mai putea face nimic din ce ti-ai propus, asa ca acorda-ti timp pentru relaxare. Nu uita sa iti iei in fiecare zi pauza de masa, cateva minute pauza de relaxare, un concediu de odihna o data la cateva luni si, de ce nu, chiar si o zi libera pe luna care sa te ajute sa te deconectezi de tot ce inseamna munca.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0