Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Suplimente recomandate pentru un creier sanatos

de Sunt Fericita la 2019-08-13
5 Suplimente recomandate pentru un creier sanatos
Sanatatea organismului si implicit a creierului depinde de dieta alimentara, dar si de modul de viata pe care il urmama. Produsele alimentare pe care le mancam cu totii au un impact major pentru sanatatea fizica, dar si mentala, asa ca iti prezentam cinci suplimente alimentare pe care sa le introduci in dieta zilnica, pentru un creier sanatos!


Functiile creierului si implicit functiile mentale se modifica o data cu varsta, de aici si aparitia declinului cognitiv, un lucru absolut normal si o consecinta a imbatranirii. Insa, din fericire, procesul imbatranirii poate fi incetinit cu ajutorul alimentatiei potrivite, dar si a unui regim de viata echilibrat. Mai jos iti spunem cinci suplimente alimentare pe care este recomandat sa le introduci in alimentatia zilnica tocmai pentru a-ti imbunatati functiile creierului!
 
 
Vitamina B1 (Tiamina) - Vitamina B1 este esentiala pentru fiecare tesut din corp, dar are beneficii miraculoase pentru creier si inima. Consumul de vitamina B1 ajuta la producerea de neurotransmitatori si este o sursa principala de producere a energiei. Ajuta organismul sa se refaca foarte repede in momentele de stres si mentine creierul sanatos. Alimentele cu un continut ridicat de vitamina B1 sunt: lintea, fasolea, cartofii, semintele de floarea soarelui, ficat de vita, ton, sparanghel si varza de Bruxelles.

 
Vitamina B6 (Piridoxina) - Detine un rol foarte important pentru mai multe functii psihice si fizice. Vitamina B6 previne dereglarile sistemului nervos si contribuie la intarzierea procesului de imbatranire. Cele mai bune alimente pentru creier, care contin vitamina B6 sunt: pestele, ouale, ficatul, soia, vaza creata, telina, avocado si pepene galben.

 
Vitamina B9 (Acid folic) - Cu o importanta majora pentru cresterea si regenerarea celulelor, vitamina B9 ajuta impotriva atrofiei cerebrale, imbunatateste functia cognitiva a ceierului si previne aparitia bolii Alzheimer. Acidul folic poate fi extras si din alimente precum: lactate, mazare, spanac, linte, galbenus de ou si banane.
 
 
Calciu - Mineralul esential pentru construirea unor oase sanatoase si puternice, calciul are un impact puternic si asupra creierului. Ajuta la optimizarea retelelor emergente tocmai pentru a le ajuta sa isi indeplineasca functiile specifice. Alimentele bogate in calciu sunt: lactatele, sardinele, somonul, semintele de floarea sorelui si migdalele, spanacul, conopida, soia, patrunjel si fasole, busuioc, seminte de susan si smochine.

 
Magneziu - Impreuna cu calciul, magneziul este mineralul cel mai important pentru organism deoarece ajuta creierul sa functioneze normal. Consumul de magneziu regleaza modul in care celulele creierului formeaza conexiunile critice si sta la baza imbunatatirii memoriei. Poti preveni deficitul de magneziu prin consumul alimentelor precum: legume cu frunze verzi, kiwi, ananas, migdale, castane, mere, capsuni, ovaz, orz, ciocolata neagra, nuci, tofu.
 
 
Creierul uman este cel mai complex organ, contine miliarde de celule nervoase si este raspunzator pentru toate actiunile pe care, noi oamenii, le inteprindem. Pentru a-ti mentine creierul sanatos, introdu in alimentatia zilnica si alimentele recomandate mai sus.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0