Functiile creierului si implicit functiile mentale se modifica o data cu varsta, de aici si aparitia declinului cognitiv, un lucru absolut normal si o consecinta a imbatranirii. Insa, din fericire, procesul imbatranirii poate fi incetinit cu ajutorul alimentatiei potrivite, dar si a unui regim de viata echilibrat. Mai jos iti spunem cinci suplimente alimentare pe care este recomandat sa le introduci in alimentatia zilnica tocmai pentru a-ti imbunatati functiile creierului!
Vitamina B1 (Tiamina) - Vitamina B1 este esentiala pentru fiecare tesut din corp, dar are beneficii miraculoase pentru creier si inima. Consumul de vitamina B1 ajuta la producerea de neurotransmitatori si este o sursa principala de producere a energiei. Ajuta organismul sa se refaca foarte repede in momentele de stres si mentine creierul sanatos. Alimentele cu un continut ridicat de vitamina B1 sunt: lintea, fasolea, cartofii, semintele de floarea soarelui, ficat de vita, ton, sparanghel si varza de Bruxelles.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala 2021 clasa a VIII-a
Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a conform programei 2021 Elaborata de un grup de profesori coordonati de dna prof dr Oana Chelaru lucrarea are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Vitamina B6 (Piridoxina) - Detine un rol foarte important pentru mai multe functii psihice si fizice. Vitamina B6 previne dereglarile sistemului nervos si contribuie la intarzierea procesului de imbatranire. Cele mai bune alimente pentru creier, care contin vitamina B6 sunt: pestele, ouale, ficatul, soia, vaza creata, telina, avocado si pepene galben.
Vitamina B9 (Acid folic) - Cu o importanta majora pentru cresterea si regenerarea celulelor, vitamina B9 ajuta impotriva atrofiei cerebrale, imbunatateste functia cognitiva a ceierului si previne aparitia bolii Alzheimer. Acidul folic poate fi extras si din alimente precum: lactate, mazare, spanac, linte, galbenus de ou si banane.
Calciu - Mineralul esential pentru construirea unor oase sanatoase si puternice, calciul are un impact puternic si asupra creierului. Ajuta la optimizarea retelelor emergente tocmai pentru a le ajuta sa isi indeplineasca functiile specifice. Alimentele bogate in calciu sunt: lactatele, sardinele, somonul, semintele de floarea sorelui si migdalele, spanacul, conopida, soia, patrunjel si fasole, busuioc, seminte de susan si smochine.
Magneziu - Impreuna cu calciul, magneziul este mineralul cel mai important pentru organism deoarece ajuta creierul sa functioneze normal. Consumul de magneziu regleaza modul in care celulele creierului formeaza conexiunile critice si sta la baza imbunatatirii memoriei. Poti preveni deficitul de magneziu prin consumul alimentelor precum: legume cu frunze verzi, kiwi, ananas, migdale, castane, mere, capsuni, ovaz, orz, ciocolata neagra, nuci, tofu.
Creierul uman este cel mai complex organ, contine miliarde de celule nervoase si este raspunzator pentru toate actiunile pe care, noi oamenii, le inteprindem. Pentru a-ti mentine creierul sanatos, introdu in alimentatia zilnica si alimentele recomandate mai sus.
Sursa foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole