Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 probleme care pot fi rezolvate prin operatia de vaginoplastie

de Sunt Fericita la 2022-11-08
5 probleme care pot fi rezolvate prin operatia de vaginoplastie
Desi este considerat de multi un subiect tabu, exista numeroase femei care se confrunta cu laxitate vaginala, fenomen care le provoaca un disconfort cu adevarat pronuntat. Din aceasta cauza, ele sunt deseori dispuse sa urmeze diverse operatii plastice si estetice, cum ar fi vaginoplastia.


Desi este clasificata in principal drept o procedura estetica a organelor genitale, interventia de vaginoplastie poate si sa contribuie la rezolvarea unor alte probleme de natura functionala. Descopera mai multe despre acestea.

Ce este vaginoplastia?
 
Inainte de a discuta despre beneficiile sale, este important sa aflam mai intai in ce consta de fapt procedura de vaginoplastie. Ea presupune, practic, stramtarea vaginului, atunci cand acesta incepe sa isi piarda elasticitatea in urma inaintarii in varsta, dar si a mai multor sarcini si nasteri naturale. Chirurgul va ingusta canalul vaginal, dar si cantitatea de mucoasa prezenta in interior, dar va ajuta si la intarirea muschilor din aceasta zona.

Ce probleme se pot rezolva prin vaginoplastie?

1. Imbunatatirea vietii sexuale
 
In momentul in care muschii si tesuturile vaginale sunt mai slabite si incep sa se lase, viata sexuala a pacientei poate fi afectata in mod serios. Gradul de placere resimtit in timpul actului sexual poate scadea considerabil pentru ambii parteneri. Insa, vaginoplastia poate fi o foarte buna rezolvare. Prin stramtarea canalului vaginal si redarea fermitatii muschilor, o astfel de problema poate disparea.
 
2. Incontinenta urinara
 
Pierderea tonusului muscular din zona vaginala poate avea un impact si asupra altor functii ale organismului. Astfel, pot aparea pierderi involuntare de urina, lucru care devine rapid extrem de stanjenitor si cauzeaza un foarte mare disconfort. Vaginoplastia asigura un control mai bun al muschilor si, astfel, problema incontinentei urinare se poate rezolva.
 
3. Prolapsul uterin
 
Prolapsul uterin este caracterizat de deplasarea uterului din locul sau obisnuit si caderea sa catre orificiul vaginal. Fenomenul poate aparea in urma nasterii, dar riscul creste si odata cu inaintarea in varsta si aparitia menopauzei. O interventie de vaginoplastie poate rezolva si o astfel de problema, contribuind in mod semnificativ la recuperarea calitatii vietii.
 
4. Cicatricile vaginale
 
Nasterea naturala poate lasa numeroase semne asupra vaginului, mai mult sau mai putin serioase, dar care pot in continuare sa cauzeze disconfort. In anumite cazuri, este posibil sa ramana cicatrici care devin deranjante. Un alt beneficiu al acestei interventii este si faptul ca se pot rezolva astfel de cicatrici, iar pacienta se poate simti mult mai confortabil in propria piele.
 
5. Aspectul inestetic
 
Nu in ultimul rand, vaginoplastia este o procedura estetica si poate imbunatati aspectul organelor genitale. Femeile apeleaza la aceasta interventie atunci cand tesuturile lasate si lipsite de elasticitate devin deranjante din punct de vedere vizual si pot fi insotite si de o laxitate a labiilor sau a vulvei. De aceea, ele pot opta si pentru o interventie aditionala in aceasta zona. Dupa corectarea lor estetica, ele se vor simti mult mai confortabil si pot scapa de eventualele complexe legate de felul in care arata.
 
Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme si iti doresti sa te simti mult mai relaxata sau lipsita de disconfort, poti lua legatura cu un medic estetician. Acesta te va sfatui cu privire la toate interventiile la care poti apela si te poate ajuta sa obtii exact aspectul fizic pe care ti-l doresti.
 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/
 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre interventii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0