Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Semne ca trebuie sa mergi la psiholog

de Sunt Fericita la 2018-12-04
5 Semne ca trebuie sa mergi la psiholog
Chiar daca de multe ori “mersul la psiholog” este privit cu reticenta, ideea de baza a acestei activitati este aceea de a te descoperi pe tine si de a te ajuta sa treci cu bine peste anumite experiente pe care le-ai trait ori inca le traiesti. Mersul la psiholog este asemenea mersului la doctor atunci cand ai nevoie, asa ca nu ezita sa mergi cand simti ca este necesar. Iata care sunt si primele semne care te ajuta sa iti dai seama ca ai nevoie de un psiholog!


Nu este nimic gresit sa ceri ajutor atunci cand simti ca lucrurile iti scapa de sub control. Un psiholog este omul pregatit sa te asculte si sa te incurajeze sa te descoperi mai usor. Este persoana care are incredere in tine si care te face si pe tine sa dezvolti acest sentiment. Nu ezita sa mergi sa ceri ajutor mai ales atunci cand:
 
Faci des aceleasi greseli. Este posibil sa te trezesti intr-un cerc in care sa faci frecvent aceleasi greseli. Nu pentru ca iti doresti asta, ci pentru ca nu constinetizezi adevaratele valori. Acest sentiment poate aparea din cauza unor experiente traumatice pe care sa nu le recunosti si te pot afecta pe termen lung daca nu le intelegi. Cel ma important este sa realizezi punctul in care te afli si de ce este important sa schimbi ceva.
 
Ai dureri constante. Fie ca vorbim despre dureri de cap, migrene sau dureri de stomac, acestea pot avea o cauza comuna si anume: stresul. In momentul in care te confrunti cu situatii stresante din mai multe locuri (viata de familie sau birou) atragi dupa tine si aceste afectiuni. Iar daca nu trec cu ajutorul medicamentelor sau a doctorului specialist, poate ar fi mai bine sa mergi la un psiholog pentru a constientiza care este factorul de stres care te macina. Te vei linisti imediat cum vei gasi explicatia durerilor dese.
 
Simti ca nu te mai poti lupta cu problemele. In momentul in care simti ca nu mai ai vointa sa lupti pentru a-ti duce la bun sfarsit treburile, trebuie sa iti pui un semn de intrebare. Care este cauza, de ce nu mai ai incredere in fortele proprii si de ce nu poti intelege care sunt adevaratele urmari daca renunti? O data intelese aceste idei, vei reusi sa te aduni si sa constientizezi ce este cu adevarat important in viata. Un psiholog te poate ajuta sa intelegi ce ai gresit.
 
Nu iti place cum arati. Critica de sine nu este un lucru rau, insa daca ajungi sa te denigrezi in totalitate, atunci este o problema. Daca tu consideri ca este ceva in neregula cu tine, in timp ce toti din jurul tau iti spun ca nu ai dreptate, atunci ar trebui sa discuti cu un psiholog pentru a intelege care sunt cauzele gandirii tale negative. 
 
Te simti mereu o persoana vinovata. Chiar daca nu ai gresit cu nimic, esti o persoana usor influentabila care poate fi imediat convinsa ca a gresit. Esti genul de persoana care mereu isi cere scuze, ba mai mult genul de persoana care simte ca mereu greseste, orice ar face. Daca simti acest lucru, atunci mergi la cateva sedinte cu un psiholog, te va ajuta sa intelegi ce fel de persoana esti cu adevarat.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0