Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care relatiile la distanta nu merg

6 motive pentru care relatiile la distanta nu merg
Dincolo de primele luni de atentie dragalasa si de fluturasi in stomac, foarte putine relatii amoroase se desfasoara lin. Desigur, unele arata asa, pentru ca cei doi parteneri chiar depun eforturi. Relatiile la distanta sunt si mai greu de mentinut si motvele sunt numeroase. Unele au succes, dar implica navigare atenta printre obstacole.


Bineinteles, daca dispui de setarea mentala corespunzatoare, stabilitate emotionala si esti dispusa sa muncesti, relatiile la distanta pot functiona. Numai ca te asteapta greutati la fiecare cotitura.
1. Erori de comunicare.
Cuplurile implicate in relatii la distanta trebuie sa recupereze lipsa comunicarii fata in fata. In epoca moderna exista telefoane, mesagerie, Skype. Numai ca interactiunea via aceste canale nu este una completa. Este nevoie de efort pentru a te simti conectata. Daca ambii sunteti obisnuiti cu prezenta celuilalt, poate deveni descurajant sa comunicati in moduri mai putini personale. Relatia se metamorfozeaza intr-o situatie voce-text cu propria functionalitate, facand intalnirea directa stanjenitoare.
2. Un viitor incert.
Daca tu si iubitul tau sunteti intr-o relatie la distanta, asta isneamna ca vietile voastre sunt suficient de diferite incat sa nu aveti acelasi cod postal.
Poate nu va cunoasteti suficient de bine sa va mutati impreuna. Desi exista multa atractie, vietile voastre sunt setate pe drumuri paralele. Nu-ti poti vinde casa, nu poti renunta la slujba ca sa te muti. Sau poti? Daca te muti cu el si nu merge? Si daca vine el la tine? Ar fi un vis implinit sau un cosmar? 
3. Regula ‘in afara orasului’.
Este vorba de intrebarea filosofica in privinta monogamiei: se cheama inselat daca este in alt oras? Mult prea adesea concluzia este: ce nu stie, nu ii face rau. Si, daca afla, esti prea departe sa-ti zgarie amsina sau sa-ti sparga farfurii in cap.  Monogamia poate fi o provocare in timp chiar si sub supraveghere directa (in cazurile ideale, supravegherea directa nu este o cerinta obligatorie pentru monogamie).  Apare senzatia de singuratate odata cu oameni noi si interesanti cand te astepti mai putin. Poate si o doza de alcool. 
4. Lipsa de incredere.
Daca esti implicata intr-o relatie pe termen lung si ai citit punctul anterior, probabil ca te-ai inspaimantat deja. Multe relatii se termina din cauza lipsei de incredere. Nu ai cum sa stii daca te insala. O relatie monogama sanatoasa le cere partenerilor sa se ghideze dupa moralitate, etica, implicare si devotiune.
5. Costurile mentinerii legaturii.
In cazul relatiilor la distanta intre parteneri care, de exemplu, traiesc in tari diferite, cateva vizite anuale pot ajunge sa coste mult. Unde mai pui si factura la telefon, tariful pentru bagaje, iesitul in oras ins erile respective... Bine, s-ar putea ca, in mare, costul sa fie mai scazut decat in cazul unei relatii normale, dar asta numai daca presupunem ca viata ta sociala se inchide de tot in absenta partenerului. Dar, in realitate, singuratatea te poate face sa ai un program mai incarcat decat inainte de a incepe relatia la distanta.
6. Preludiu la despartire. 
Ai facut tot ce-ai putut pentru a mentine relatia la distanta, dar ceva nu este in regula. Va scrieti scrisori, va sunati si planificati intalniri dese. De ce nu merge? Uneori, relatiile la distanta sunt menite sa esueze. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.46 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatie

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0