Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Relatie la distanta - rezista sau nu?

de Camelia Diaconu la 2019-02-26
Relatie la distanta - rezista sau nu?
Sunteti fericiti si de mult timp implicati intr-o relatie, insa din diferite motive sunteti nevoiti sa traiti o buna perioada de timp la distanta. Va rezista relatia voastra si de acum inainte? Care sunt factorii care determina continuarea realtiei ori care provoaca despartirea? Iata cateva argumente pro si contra despre relatiile la distanta!


Argumente pro si contra despre relatiile la distanta
 

O relatie la distanta poate fi o provocare pentru ambii parteneri. Daca din diferite motive (studii sau job) unul dintre voi trebuie sa paraseasca orasul pentru o anumita perioada de timp, atunci etapele relatiei trebuie regandite. De acum va veti intalni mai rar, dorul va fi mai mare, iar rutina zilnica va disparea. Contrar acestor lucruri, o relatie la distanta va poate apropia si mai mult, dar exista si cazuri in care totul se destrama. Asadar, ti-am pregatit cateva argumente pro si contra care te vor ajuta sa iei decizia cea mai buna in ceea ce priveste relatia ta la distanta!
 
Relatie la distanta  - argumente pro
 
  • Daca distanta dintre voi este doar una temporara, atat cat dureaza anul de studiu sau proiectul in care esti implicat cu job-ul, atunci relatia trebuie sa continue. Este o relatie greu incercata de o serie de sentimente, insa daca perioada de timp este bine delimitata, atunci nimic nu este greu. Stabilit-va de la bun inceput perioade in care sa va vedeti, cand vine el acasa sau cand mergi tu la ea.
     
  • Un argument pro este planul de actiune pe care il aveti asupra relatiei. O relatie la distanta poate functiona chiar si cativa ani daca sunteti doua persoane mature implicate total. Un plan de actiune inseamna o comunicare eficienta asupra vizitelor, asupra discutiilor telefonice pe care le veti avea. Discutati care ar putea fi efectele relatiei la distanta, dupa o anumita perioada de timp va veti muta impreuna? Faceti cateva calcule si vedeti care este cea mai buna cale pentru a va pastra relatia la distanta.
     
  • O relatie la distanta nu inseamna sa va mutati pe continente diferite. O relatie la distanta poate fi foarte usor gestionata daca nu vorbim de sute de mii de kilometri distanta. Vorbiti mai des, aveti ocazia sa va vedeti mai des, planificati evenimente impreuna, etc. Mai mult de atat, daca ati mai avut perioade de timp in care ati stat departe unul de celalalt, atunci nimic nu poate fi rau nici pe viitor. 
Daca aveti intentii serioase, atunci o relatie la distanta va rezista. Atunci cand relatia este extrem de bine sudata, iar planurile de viitor sunt serioase, distanta nu va fi un factor negativ. Nu ai cum sa te sperii ca iti vei pierde partenerul cat timp exista incredere unul in celalalt.
 
Relatie la distanta - argumente contra
 
  • Daca ai in permanenta nevoie de prezenta fizica a cuiva, atunci s-ar putea sa fie o problema intr-o relatie la distanta. Poti deprinde stari de anxietate atunci cand stai singur saptamani la rand, iar acest lucru nu face bine unei relatii la distanta. 
     
  • Nu aveti o relatie de mult timp. Daca va cunoasteti doar de putin timp, atunci relatia la distanta nu are prea multe sanse de reusita. De ce spunem asta? Deoarece nu va cunoasteti foarte bine reciproc si ar putea aparea o serie de evenimente care sa va duca la despartire. 
     
  • Aveti prea multe discutii in contradictoriu. O relatie la distanta inseamna si certuri, dar si discutii in contradictoriu, in mod involuntar. Insa, atunci cand sunt prea multe certuri, gelozii si momente grele, cel mai bine ar fi sa renuntati la relatie. Certurile nu sunt un simbol al relatiilor de lunga durata, motiv pentru care multe relatii se deterioreaza imediat cum sunt puse in fata unui moment dificil.
     
  • Sunteti prea ocupati pentru relatie. Ei bine, acest lucru trebuie sa il stiti inca din momentul in care incepe relatia la distanta. Vezi daca programul tau de lucru nu este prea incarcat astfel incat sa nu poti sa vorbesti aproape deloc cu persoana de acasa. Intr-o relatie este nevoie de doi parteneri, asa ca daca intervin sentimente de singuratate, parasirea relatiei este cea mai buna solutie.

Citeste aici ce fac cuplurile fericite!

Sursa foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0