Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 beneficii daca faci activitate fizica in mod regulat

de Sunt Fericita la 2024-04-29
7 beneficii daca faci activitate fizica in mod regulat
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan secundar. Cu toate acestea, adoptarea unei rutine de exercitii regulate poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si bunastarea noastra.


Citeste in continuare despre sapte beneficii pe care le poti obtine atunci cand faci exercitii in mod regulat, pentru a te motiva sa integrezi miscarea in viata ta de zi cu zi.

1. Imbunatatirea sanatatii pielii

Exercitiile regulate pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii pielii, prin reducerea stresului oxidativ si imbunatatirea circulatiei sanguine. Exercitiile moderat intense pot ajuta la reducerea stresului oxidativ, prevenind imbatranirea prematura a pielii, aparitia psoriazisului si imbunatatind vindecarea leziunilor cutanate. Aceste tipuri de exercitii ajuta si la reducerea celulitei. De asemenea, de folos este si folosirea unui fluid pentru contracararea imperfectiunilor celulitei, precum Rilastil Lipofusion.

2. Controlul greutatii corporale

Cand faci exercitii constant, cresti consumul energetic si stimulezi metabolismul, ceea ce ajuta la a tine greutatea sub control. Prin combinarea activitatilor aerobice si a antrenamentelor de rezistenta, se pot maximiza pierderea de grasime si mentinerea masei musculare. In plus, exercitiile contribuie la cresterea densitatii osoase si la mentinerea masei musculare, ceea ce poate fi esential in reducerea riscului de obezitate si a complicatiilor asociate.

3. Imbunatatirea starii de spirit si a sanatatii mentale

Exercitiile activeaza productia de hormoni si de substante chimice in creier, precum serotonina, norepinefrina si endorfinele, care contribuie la o stare mintala pozitiva si la reducerea durerii. In plus, activitatea fizica poate oferi un sentiment de realizare si control asupra vietii, imbunatatind calitatea generala a sanatatii mintale.

4. Intarirea musculaturii si a oaselor

Activitatea fizica regulata joaca un rol vital in mentinerea si intarirea musculaturii si a oaselor. Exercitiile ajuta la prevenirea pierderii de masa musculara si la mentinerea fortei, reducand riscul de leziuni si imbunatatind mobilitatea si functionalitatea generala. In plus, exercitiile contribuie la cresterea densitatii osoase, reducand riscul de osteoporoza si fracturi.

5. Cresterea nivelului de energie

Exercitiile regulate pot imbunatati nivelul de energie si pot reduce oboseala, prin cresterea eficientei cardiovasculare si a functionarii sistemului respirator. Prin cresterea fluxului de oxigen si nutrienti catre tesuturi, exercitiile ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si a capacitatii de exercitiu. In timp, acest lucru poate duce la o mai mica solicitare a plamanilor si la cresterea rezistentei generale.

6. Reducerea riscului de boli cronice

Activitatea fizica regulata este asociata cu un risc redus de boli cronice, precum diabetul de tip 2, bolile de inima, cancerul si hipertensiunea arteriala. Exercitiile contribuie la mentinerea unui nivel sanatos al tensiunii arteriale, al colesterolului si al glicemiei, reducand riscul de afectiuni cronice si prelungind durata si calitatea vietii.

7. Imbunatatirea sanatatii creierului si a memoriei

Activitatea fizica regulata creste fluxul de sange si oxigen catre creier, stimuland productia de hormoni care sprijina cresterea celulelor cerebrale. In plus, exercitiile regulate pot incetini procesul de imbatranire a creierului si pot reduce riscul de afectiuni neurodegenerative, precum boala Alzheimer si dementa.


Prin dedicarea de timp pentru miscare in fiecare zi, iti poti imbunatati calitatea vietii si te poti bucura de beneficiile unei stari de sanatate imbunatatite pe termen lung. Este esential sa consulti un medic specialist, inainte de a incepe un nou program de exercitii, mai ales daca ai orice ingrijorare legata de starea ta fizica sau daca nu ai mai facut exercitii de mult timp. De asemenea, este recomandat sa consulti un medic specialist, in cazul in care suferi de afectiuni cronice, precum boli de inima, diabet sau artrita. Acest lucru te va ajuta sa-ti personalizezi planul de exercitii in functie de nevoile si de conditiile tale de sanatate, asigurandu-te ca obtii beneficii maxime, in conditii de siguranta.


Sursa foto: freepik.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016