Cunoaste-ti partenerul de afaceri si business-ul in care activeaza
In primul rand este foarte important sa stii cateva lucruri despre persoana cu care urmeaza sa te intalnesti. Dat fiind faptul ca intalnirea este in afara unui mediu de lucru, aceste informatii sunt extrem de utile si te vor ajuta sa creezi o stare foarte buna pentru discutie.
Fa-ti temele si gandeste un plan de discutie
Fa o cercetare asupra afacerii si a domeniului in care activeaza interlocutorul si pune-te la punct cu detalii care pot face diferenta. Organizeaza-te astfel incat sa te “tii” de un plan, dar fii pregatita si pentru situatii in care lucrurile nu urmeaza traiectoria pe care ai gandit-o. Oamenii sunt destul de imprevizibili, iar in mediul de business orice se poate schimba de la o secunda la alta.
Alege un restaurant care sa impace gusturi diverse
Daca alegerea locului de intalnire ti-a revenit tie, gandeste-te din timp la acest aspect. De exemplu, alege un restaurant pe Victoriei la care poate fi extrem de usor de ajuns si poate impaca gusturi diverse. Oamenii de business sunt mereu in contratimp, deci ai grija la acest detaliu. Timpul inseamna bani!
Nu monopoliza discutia
Din dorinta de a te face remarcata si de a crea o impresie cat mai buna, ai grija totusi sa nu monopolizezi discutia si sa devina un monolog. Incearca sa citesti expresiile interlocutorului si ofera sansa de a ti se raspunde la intrebari si invers.
Evita momentele de liniste si apeleaza din cand in cand si la “small talk”
Un pranz de business reusit depinde in egala masura de toate persoanele implicate. Prin urmare, nu te impacienta de de-a lungul discutiei vor exista momente de liniste. In acest caz, abordeaza teme ceva mai relaxate, care sa faca trecerea usor catre un alt nivel.
Pune intrebari interesante si mai ales, nu vorbi in sens peiorativ fostii angajatori sau competitia.
Fii politicoasa indiferent de situatie
Nu uita de regulile de bune maniere si politete atat cu personalul angajat cat si cu cel care discuti. Apreciaza si multumeste atunci cand ti se face un compliment.
Fii atenta la detalii si nu uita sa zambesti
Atentia la detalii denota un spirit de observatie extrem de ridicat, dar nu iti incarca memoria cu lucruri care nu conteaza. In plus, zambetul este cel mai de pret accesoriu, ca atare nu il uita acasa! Te poate salva atunci cand te astepti mai putin!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!