Aplica fertilizator in special in lunile aprilie si mai. Dupa varsta de 1 an, aceasta planta are nevoie de fertilizare, asa ca nu poti neglija procesul. Poti crea singura un compost din gunoi de grajd, frunze uscate si coji de fructe.
Daca vrei fructe, stimuleaza-le cresterea cu un fertilizator de citrice pe care-l iei din florarii (cu cat este mai in varsta arborele, cu atat trebuie aplicat mai mult fertilizator).
Uda-l temeinic vara, dar nu il ineca. Lasa pamantul (de consistenta nisipoasa-lutoasa) sa se usuce. Iarna ai grija de lamai, caci acestuia nu-i plac temperaturile joase si, chiar daca il tii in apartament, el se va resimti. Lasa-i pamantul sa se usuce in totalitate, asteapta 3-4 zile si uda putin. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. In perioada de crestere (din aprilie pana in septembrie), arborele trebuie udat regulat, dimineata sau dupa-amiaza. Cea mai buna este apa de ploaie. Daca insa nu ai la dispozitie decat apa de la robinet, despre care stii ca este foarte dura, adauga cateva picaturi de otet sa o neutralizezi. Nu uita sa uzi si frunzele, pentru a le hidrata.
Pentru ca lamaiul iubeste apa, pe langa solul format din lut si nisip pe care sa i-l oferi, cumpara-i si un vas de ceramica ce asigura mentinerea umiditatii. Ita si o reteta de pamant pe care o poti face chiar tu: 4/8 compost bine fermentat sau balegar (humus), trecut prin sita, 1/8 lut, 1/8 argila, 2/8 nisip.
Asaza lamaiul langa fereastra, caci este indragostit de lumina si caldura. Iarna trebuie sa stea si langa un calorifer.
Iata si cateva boli cu care se poate confrunta lamaiul si ce ii lipseste acestuia:
- frunze galbene: solul ud si rece poate dauna radacinilor, mai ales iarna. Daca radacina nu mai transporta nutrienti, se ingalbenesc frunzele; frunzele galbene arata o deficienta de fier;
- frunze cu pete si margini maronii: carente de potasiu cand solul este prea ud;
- frunze cu pete maronii si varfuri uscate: avem de-a face cu arsuri solare. Ai pus lamaiul direct in soare;
- frunze rasucite: solul lamaiului este prea uscat. Daca sunt pe aceeasi parte si nu cad, poate fi vorba de o infectie cu ciuperci. Taie crengile afectate si stropeste planta cu fungicid.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
