Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti doresti o baie ca in reviste? Iata 4 idei de amenajare

de Sunt Fericita la 2022-01-10
Iti doresti o baie ca in reviste? Iata 4 idei de amenajare
Baia este un spatiu cu niste caracteristici speciale, in consecinta, necesita o atentie speciala atunci cand vine vorba de amenajare. In primul rand, baia trebuie sa fie practica, insa trebuie sa-ti asigure si un grad sporit de confort, pentru ca o putem considera si un spatiu de relaxare. Ca sa folosim o expresie celebra, putem spune ca secretul amenajarii unei bai sta in felul in care reusesti sa imbini utilul cu placutul.


Daca te pregatesti de o astfel de operatiune, iti dam si noi o mana de ajutor cu cateva idei de amenajare.

 

Baia in stil minimalist

Caracteristica principala a acestui stil de amenajare consta in reducerea mobilierului si celorlalte accesorii la strictul necesar. Iti recomandam stilul minimalist mai ales daca ai o baie de mici dimensiuni, sau de dimensiuni medii.

Designul obiectelor sanitare trebuie sa fie unul simplu, cu forme rotunde sau patrate, iar nuantele dominante trebuie sa fie cele deschise precum alb, gri sau crem. Toatele elementele trebuie sa se imbine in mod armonios, asa ca daca ai optat pentru obiecte sanitare de forma rotunda, si mobilierul trebuie sa aiba colturi rotunjite. Ramanand la mobilier, foarte potrivite stilului minimalist sunt piesele fara manere, cu usi culisante sau sistem de deschidere „push to open”.

 

Baia in stil clasic

Stilul clasic nu se demodeaza niciodata, pastrand elementele de baza, dar adaptandu-se la cerintele functionale ale momentului. Albul este culoarea consacrata a baii, asa ca, in cazul bailor amenajate in stil clasic, nu ai cum sa folosesti alta culoare. Albul trebuie sa predomine, de la culoarea faiantei, la cea a obiectelor sanitare si a celor de mobilier. Este acceptata o concesie in privinta gresiei, pentru care poti folosi o nuanta mai inchisa. Multi ar spune ca „te dor ochii de la atata alb”, insa poti realiza un contrast cu ajutorul ornamentelor de mobilier si a unor decoratiuni discrete.

 

Baia in stil modern

Baile moderne sunt spatioase, luminoase, aerisite si ordonate. Din acest motiv, stilul modern se potriveste in special bailor de mari dimensiuni. Desi ai la dispozitie mult spatiu, acesta nu trebuie incarcat excesiv cu decoratiuni si obiecte de mobilier masive. Pentru a da interiorului un aspect elegant, te poti folosi de dotarile indispensabile unei bai, care devin astfel si obiecte de design. Asadar, lavoarul, cada, dulapul de baie si toate celelalte elemente trebuie sa arate foarte bine din punct de vedere estetic, cu linii drepte si forme bine definite. Pentru a umple spatiile goale,  poti amplasa cateva ghivece cu plante de apartament, insa e important ca acestea sa fie rezistente la umiditate.

 

Baia in stil victorian

Stilul victorian pune accent in special pe decor, astfel ca toate piesele din baie trebuie sa aiba multe detalii pronuntate. Totul este important, de la bateriile sanitare pana la cazile cu picioare si decoratiunile cu aer de epoca. Formele fiecarei piese sunt foarte bine elaborate, cu multe detalii care ies in evidenta. Manerele mobilierului, picioarele cazii si ale dulapului pot fi aurii  sau cromate, iar accesoriile pot fi de culoarea bronzului. Nu in ultimul rand, decoratiunile trebuie sa fie de lux iar oglinda incadrata de o rama impunatoare.

 

Bateriile sanitare de la Doraly includ numeroase modele adaptate oricaruia din aceste stiluri de amenajare, fiind rezistente si durabile. Trebuie doar sa ai grija ca designul bateriei sa se potriveasca perfect cu stilul baii.

Alegerea stilului de amenajare a baii nu trebuie facuta independent, ci tinand cont de designul intregii locuinte. De exemplu, nu da bine sa ai locuinta amenajata in stil rustic, iar baia in stil victorian, pentru ca cele doua stiluri nu au nimic in comun. Chiar daca baia si restul locuintei vor arata foarte bine, acest contrast iti va zadarnici toate eforturile facute in amenajare.   

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amenajare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre baie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre practica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0