Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne udam plantele de apartament cu apa de la robinet?

Ne udam plantele de apartament cu apa de la robinet?
Plantele de interior au nevoie de doua lucruri de baza: apa si lumina. Cea mai buna apa pentru plante este una lipsita de impuritati. Poti asadar sa iti umpli o sticla cu apa de la robinet sau asta va avea un efect negativ asupra plantelor tale? Este mai buna apa imbuteliata?


Avantajul apei de la robinet este ca aceasta este ieftina si la indemana. Asigura-te insa ca nu este nici prea calda, nici prea rece, ci la temperatura camerei. Altii spun ca apa de la robinet este plina de minerale si substante chimice care dauneaza. Ei sunt cei care sustin ca trebuie luate niste simple precautii.
Clorul.
Unele autoritati locale decid sa bage clor in apa potabila pentru a distruge microorganismele. Insa acesta le dace rau plantelor. Clorul este un gaz care se evapora usor din apa, asa ca, daca apa ce curge inbucatarie nu are un miros distinct de clor, nu te ingrijora. Foloseste un recipient cu cu deschidere nare pentru a pastra apa, pana „respira” suficient.
Apa dura.
In unele zone, apa are o duritate mai mare, cea ce inseamna ca este caracterizata printr-un continut sporit de minerale, indeosebi magneziu si calciu. Apa dura le face rau plantelor si, de aceea, ar trebuie trecuta printr-un dedurizator casnic.
Apa de ploaie.
Daca locuiesti la casa si poti procura apa de ploaie, atunci esti o fericita. Colecteaza-o intr-un butoi si foloseste-o la discretie. Am auzit ca face bine si la par.
Cat despre udarea propriu-zisa, metodele pot varia:
- uzi direct solul, dar ai grija sa nu pui prea multa, sa nu fie retinuta de sol si sa curga in farfurioara ghiveciului; faciliteaza dezvoltarea radacinilor in tot solul ghiveciului;
- uzi direct in frafurioara ghiveciului, numai ca trebuie sa pui apa de 2-3 ori in farfurioara pana la o hidratare optima a solului; se spune ca aceasta metoda exclude surplusul de apa si udarea neprogramata a zonelor din jurul florilor, favorizand dezvoltarea radacinilor la baza ghiveciului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante de apartament

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016