Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile socatei

de Alina Negrutiu la 2014-07-01
Beneficiile socatei
Florile de soc sunt de multa vreme folosite pentru activitatea antioxidanta, pentru a cobori colesterolul, a imbunatati vederea, a creste sanatatea inimii si contra tusei, racelii, infectiilor bacteriene si virale si a amigdalitei. Socata a fost folosita pentru a trata epidemia de gripa din Panama in 1995.


Socul este folosit de secole in America de Nord, Europa, Asia de Vest si Africa de Nord si, prin urmare, beneficiile sale medicinale au fost reinvestigate si redescoperite. Bioflavonoizii si alte proteine din socata distrug abilitatea virusilor ce provoaca raceala sau gripa de a infecta celulele. Cei care au baut socata au raportat simptome mai putin severe si au spus ca s-au simtit mai bine mult mai repede.
Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Socata, preparata prin fermentarea florilor in apa cu miere are efecte detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.
Socata este indicata pentru eliminarea surplusului de apa din tesuturi si a toxinelor din organism. Este buna in caz de constipatie, abces, arsuri, probleme pulmonare, rujeola, scarlatina, infectii urinare sau renale. 
Cum prepari socata 
Ingrediente: 10 l apa, 10 flori de soc, o lamaie mare, 2 lingurite sare de lamaie, 1 ½ kg zahar, 7 boabe de orez, 3 linguri de dulceata de trandafiri sau de zmeura.
Intr-un borcan mare, de zece litri, pui pe fund florile de soc spalate bine in prealabil. Adaugi zaharul, lamaia taiata marunt si doi litri de apa. Amesteci bine, adaugi sarea de lamaie, dulceata si orezul, apoi apa. Acopera cu o farfurie si lasa cinci-sase zile la macerat. 
Amesteca in fiecare zi lichidul, dimineata si seara. gusta din cand in cand, pentru a putea vedea cand este gata. Cand atinge nivelul de aciditate dorit, strecoara socata, pune-o in sticle si bag-o la frigider. Se consuma rece.
Atentie: socata se prepara din flori proaspat inflorite, nu din cele uscate, acestea fiind toxice pentru organism.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre socata

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016