Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile socatei

de Alina Negrutiu la 2014-07-01
Beneficiile socatei
Florile de soc sunt de multa vreme folosite pentru activitatea antioxidanta, pentru a cobori colesterolul, a imbunatati vederea, a creste sanatatea inimii si contra tusei, racelii, infectiilor bacteriene si virale si a amigdalitei. Socata a fost folosita pentru a trata epidemia de gripa din Panama in 1995.


Socul este folosit de secole in America de Nord, Europa, Asia de Vest si Africa de Nord si, prin urmare, beneficiile sale medicinale au fost reinvestigate si redescoperite. Bioflavonoizii si alte proteine din socata distrug abilitatea virusilor ce provoaca raceala sau gripa de a infecta celulele. Cei care au baut socata au raportat simptome mai putin severe si au spus ca s-au simtit mai bine mult mai repede.
Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Socata, preparata prin fermentarea florilor in apa cu miere are efecte detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.
Socata este indicata pentru eliminarea surplusului de apa din tesuturi si a toxinelor din organism. Este buna in caz de constipatie, abces, arsuri, probleme pulmonare, rujeola, scarlatina, infectii urinare sau renale. 
Cum prepari socata 
Ingrediente: 10 l apa, 10 flori de soc, o lamaie mare, 2 lingurite sare de lamaie, 1 ½ kg zahar, 7 boabe de orez, 3 linguri de dulceata de trandafiri sau de zmeura.
Intr-un borcan mare, de zece litri, pui pe fund florile de soc spalate bine in prealabil. Adaugi zaharul, lamaia taiata marunt si doi litri de apa. Amesteci bine, adaugi sarea de lamaie, dulceata si orezul, apoi apa. Acopera cu o farfurie si lasa cinci-sase zile la macerat. 
Amesteca in fiecare zi lichidul, dimineata si seara. gusta din cand in cand, pentru a putea vedea cand este gata. Cand atinge nivelul de aciditate dorit, strecoara socata, pune-o in sticle si bag-o la frigider. Se consuma rece.
Atentie: socata se prepara din flori proaspat inflorite, nu din cele uscate, acestea fiind toxice pentru organism.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre socata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0