Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de mult apreciezi mazarea? Iata 3 preparate culinare care iti vor schimba parerea!

de Sunt Fericita la 2014-06-20
Cat de mult apreciezi mazarea? Iata 3 preparate culinare care iti vor schimba parerea!
Daca stii ca gatesti mazarea asa cum trebuie, iti garantez ca nu vei mai avea niciodata congelatorul in lipsa de mazare. Fie ca iei mazare proaspata, de la piata, fie ca ai mazare congelata, ambele optiuni sunt exceptionale pentru sanatatea ta, te ajuta sa slabesti si sa iti mentii organismul plin de energie si vitalitate.


Dar, atentie! Nu recomand mazarea la conserva. De ce ati vrea sa mancati hrana care a stat in apa cu zahar, sare si alti conservati, in metal care de multe ori rugineste sau este foarte toxic? De ce sa nu cumparati mazare congelata, care este mai ieftina si mai sanatoasa de o mie de ori?

Recomandarea mea este sa luati congelata sau proaspata si sa urmati cateva indicatii simple pentru a prepara mazare ca la carte:

1. Supa crema de mazare. De la prima lingura, va veti indragosti de acest preparat culinar exceptional de simplu de realizat si plin de nutrienti.

Cum se prepara? Dupa pofta, cu acele legume pe care le doresti tu, de la morcov si telina, la pastarnac, radacina de patrunjel si chiar ceapa. Fierbe totul pe rand, incepand cu radacinoasele si terminand cu mazarea. Adauga sare si piper dupa gust si cateva frunze de patrunjel.

Asta este tot. La final, cand supa s-a racit, baga blenderul vertical direct in oala si ai obtinut o supa-crema de mazare de mor vecinii!

2. Mancare de mazare cu marar. Mancarea de mazare se prepara si ea super repede. Caleste ceapa in putin ulei, cu un praf de sare. Adauga morcov dat pe razatoare si mai caleste putin. Adauga si putina telina data pe razatoare si apoi adauga mazarea pe care ai pus-o la oparit in apa cu sare, in prealabil. Adauga si jumatate de cana de apa si lasa sa fiarba usor, la foc foarte mic.

La final, cand mazarea este fiarta, adaugam o lingura de rosii pasate sau chiar bulion. Mai lasam sa fiarba inca 3 minute si deasupra presaram marar si patrunjel maruntit.

3. Salata orientala de mazare. Asa cum prepari salata orientala de obicei, asa vei proceda si acum, doar ca mai mult decat cartofi vei pune mazare. Nu se schimba nimic fata de o salata orientala clasica. Tine minte doar faptul ca mazarea trebuie oparita in apa cu sare. Cum?

INtr-o oala cu apa cu sare, care a dat in clocot, arunca mazarea. Inchide focul imediat si lasa mazarea sa stea acolo minim 5 minute si maxim 7 minute. Scoate-o, scurge-o bine si cand este racita, adaug-o la salata orientala clasica. Asta este tot.

Pofta buna!


sursa foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0