Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ingrediente nu ar trebui sa iti pui niciodata pe fata

de Camelia Diaconu la 2018-04-27
Ce ingrediente nu ar trebui sa iti pui niciodata pe fata
Cu siguranta, de-a lungul timpului, ai auzit de o multime de ritualuri de ingrijire pentru ten, care au in compozitie diferite ingrediente magice. Insa, ce nu stiai este faptul ca multe dintre ele, care sunt recomandate pentru consum, nu sunt si cele mai indicate pentru a fi folosite direct pe ten. Iata care sunt ingredientele pe care nu trebuie niciodata sa ti le pui pe fata:


Apa oxigenata este o solutie recomandata pentru tratarea ori preventia anumitor rani, care ar putea duce catre infectie. Insa, pentru ten, apa oxigenata nu este recomandata deoarece aceasta poate usca pielea in exces si poate provoca arsuri chimice ori chiar inflamarea pielii. 
 
Alcoolul sanitar. Spirtul asa cum mai este cunoscut este recomandat pentru dezinfectarea multor rani ale pielii, insa pentru ten poate fi un ingredient periculos din cauza faptului ca irita pielea, uscandu-o in exces. Alcoolul sanitar poate elimina proteinele si lipidele pielii, iar acest factor poate provoca aparitia bacteriilor nocive.
 
Pasta de dinti. Poate afecta pielea din cauza ingredientelor pe care le are in compozitie. Pasta de dinti contine mentol, peroxide, alcool, parfumuri, dar si multe alte arome daunatoare tenului. Poate cauza arsuri ale pielii, mai ales daca este aplicata pe un ten sensibil. 
 
Bicarbonat de sodiu. Folosirea acestuia pe fata poate avea un efect daunator la nivelul pielii din cauza faptului ca este abraziv si ataca pielea. Bariera care protejeaza tenul de bacterii poate fi distrusa din cauza bicarbonatului si astfel pot aparea inflamatii. De asemenea, bicarbonatul are si o putere majora de uscare a tenului si tocmai din acest motiv nu este indicat s ail folosesti.
 
Lamaia. Este un acid puternic, care dauneaza aspectului pielii. Zeama de lamaie provoaca iritatii la nivelul celular al pielii si astfel poate provoca dezechilibru. Petele de pigmentare, dar si iritatiile pot aparea foarte usor pe piele, daca ai folosit zeama de lamaie.
 
Nu iti curata niciodata pielea cu apa fierbinte. Chiar daca vrei sa iti cureti fata, apa fierbinte poate avea efectul negativ de a-ti usca tenul si poate provoca aparitia iritatiilor. Foloseste apa calduta ori de cate ori vrei sa te speli pe fata. 
 
Nu folosi zahar la nivelul tenului. Este mult prea abraziv, iar la nivelul tenului poate provoca micro leziuni, care ulterior cauzeaza inflamatii, iritatii, dar si piele inrosita. 
 
Nu uita ca tenul are nevoie de hidratare. In fiecare dimineata si seara, foloseste o crema hidratanta in functie de tipul tenului tau. Hidratarea este elementul esential pentru o piele vizibil sanatoasa fi frumoasa. 
 
Pentru a-ti ajuta tenul sa fie luminos si sanatos, bea zilnic minim doi litri de lichide. Lichidele te ajuta sa iti mentii sanatos pH-ul pielii, sa iti mentii echilibrul tenului, dar si elasticitatea. De asemenea, adopta un stil de viata sanatos definit printr-o alimentatie sanatoasa, fructe, legume, supe, salate, miscare, dar si odihna. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.36 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0