Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru o piele sanatoasa si stralucitoare in timpul sezonului rece

de Sunt Fericita la 2023-11-17
Sfaturi pentru o piele sanatoasa si stralucitoare in timpul sezonului rece
Atunci cand temperaturile scad si aerul devine mai uscat, pielea noastra poate avea de suferit. In sezonul rece, multe femei au probleme legate de deshidratare, crapaturi, roseata si senzatie de piele uscata si fragila. Cu toate acestea, exista modalitati de a avea grija de pielea ta in timpul iernii si de a o mentine sanatoasa si stralucitoare. Iata de ce ar trebui sa tii seama in rutina ta de ingrijire de zi cu zi.



1. Hidratare maxima

Cheia pentru o piele sanatoasa in timpul iernii este hidratarea. Temperaturile reci si aerul uscat pot contribui la uscarea excesiva a pielii. Asadar, este indicat sa folosesti creme pentru piele uscata hidratante. Acestea se aplica generos pe corp dupa dus, cand pielea ta este inca usor umeda. Acest lucru va asigura o mai buna hidratare si va preveni uscarea pielii. Acelasi lucru este valabil si cand vorbim de ingrijirea tenului. Alege o crema hranitoare pentru ten cu ingrediente precum peptidele sau acidul hialuronic.

2. Curatare delicata

In timpul iernii, este esential sa alegi un produs de curatare bland pentru pielea ta. Produsele de curatare agresive pot elimina uleiurile naturale ale pielii, lasand-o uscata si sensibila. Opteaza pentru un gel de dus pentru piele sensibila si evita apa fierbinte, care poate, de asemenea, sa usuce pielea. In ceea ce priveste tenul, foloseste un balsam demachiant bland sau un ulei de curatare si clateste-te doar cu apa calduta.

3. Protectie solara in orice anotimp

Chiar si iarna, este esential sa folosesti in fiecare zi o crema de protectie solara. Razele UV sunt prezente tot timpul anului, chiar daca cerul este innorat. Alege un produs de protectie solara cu spectru larg cu SPF de cel putin 30 si foloseste-l zilnic, in special pe fata, gat si maini.

4. Exfoliere moderata

Exfolierea este importanta pentru a elimina celulele moarte ale pielii si pentru a promova regenerarea celulara. Cu toate acestea, in timpul iernii, este mai bine sa optezi pentru o exfoliere blanda. Evita in mod special produsele exfoliante prea abrazive, care pot irita pielea. De obicei, un gomaj aplicat o data sau de doua ori pe saptamana este suficient.

5. Ingrijire speciala pentru buze

Buzele au tendinta de a se usca foarte des in timpul iernii si acest lucru poate duce la leziuni neplacute si destul de dureroase. Aplica de mai multe ori pe zi un balsam de buze hidratant pentru a le proteja de crapaturi. Orienteaza-te spre produse care contin ingrediente precum untul de shea, vitamina E sau acidul hialuronic pentru rezultate optime. Inainte sa mergi la culcare, poti aplica un ulei sau o masca pentru buze care vor ajuta tesutul sa se regenereze peste noapte.

6. Hidratarea din interior

Hidratarea interna este cel putin la fel de importanta precum aplicarea cremelor nutritive. Asigura-te ca bei suficienta apa pentru a mentine pielea hidratata din interior. Ceaiurile si infuziile neindulcite sunt, de asemenea, optiuni excelente pentru a te mentine hidratata, dar si pentru a te incalzi si relaxa.

7. Alimentatie sanatoasa

Asa cum probabil stii, alimentatia ta joaca un rol esential in sanatatea pielii. Chiar si in timpul iernii, e important sa privilegiezi alimentele bogate in antioxidanti, cum ar fi fructele si legumele, care ajuta la combaterea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Acizii grasi Omega-3 prezenti in pestele gras, dar si in nuci si seminte contribuie, de asemenea, la mentinerea sanatatii pielii.

8. Umidificarea aerului la interior

Utilizarea unui umidificator de aer acasa poate ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare pentru pielea ta. Sistemele de incalzire pot usca, uneori excesiv, aerul din interior, ceea ce poate accelera uscarea pielii. Un umidificator poate contribui la contracararea acestui fenomen.

Prin luarea acestor masuri de precautie si adoptarea unei rutine de ingrijire corespunzatoare, poti sa-ti mentii o piele sanatoasa si stralucitoare, chiar si in lunile cele mai reci ale anului. Secretul este consecventa si adaptarea la necesitatile pielii tale.

Sursa foto: Pexels.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0