Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrijirea tenului pe timp de vara: sfaturi pentru o piele perfecta

de Viorica Ghinea la 2020-07-07
Ingrijirea tenului pe timp de vara: sfaturi pentru o piele perfecta
Ingrijirea tenului pe timp de vara poate sa devina o adevarata provocare daca nu cunosti cateva reguli beauty esentiale. Iata ce pasi este recomandat sa urmezi in sezonul estival pentru infrumusetarea pielii!


Ghid pentru ingrijirea tenului pe timp de vara


Asa cum trebuie sa faci schimbari in ritualul de ingrijire a parului pe timp de vara, la fel trebuie sa faci si in cel de ingrijire a tenului. Tine cont de urmatoarele recomandari si vei avea o piele perfecta.

Hidrateaza-te!

O piele hidratata este o piele frumoasa si sanatoasa, asa ca nu ar trebui sa incalci aceasta regula. Consuma cele opt pahare de lichid pe zi si adauga in alimentatie legume si fructe cu continut ridicat de apa (pepene rosu, castravete, rosie, spanac, ardei, capsune). Hidratarea trebuie facuta atat de la interior, cat si de la exterior. Asadar, investeste intr-o crema cu textura lejera, dar actiune intens hidratanta.


Exfoliaza tenul saptamanal!

Una dintre regulile de baza ale ingrijirii tenului pe timp de vara este exfolierea, adica indepartarea celulelor moarte de la suprafata. Daca nu le elimini, pielea ta va deveni aspra si va parea incarcata de impuritati. Oricat de mult ti-ai curata fata cu demachiant si lotiune tonica, nu vei obtine aceleasi efecte ca atunci cand aplici un scrub. Mizeaza pe o reteta naturista pe baza de miere. Aplica tratamentul pe fata si realizeaza miscari circulare de masaj, apoi clateste-te cu apa. Repeta aceasta procedura o data pe saptamana pentru tenul normal, de doua ori pentru tenul gras si la doua saptamani pentru cel sensibil si uscat.


Nu uita sa folosesti produse de protectie solara

Produsele cu factor de protectie nu trebuie sa iti lipseasca din rutina de ingrijire a tenului pe timp de vara. Aici nu ne referim doar la lotiunile de plaja, care trebuie sa aiba un factor de protectie de la 30 in sus, ci si la crema de fata si fondul de ten pe care le folosesti zilnic.


Alege machiajul minimalist!

Machiaj complex pe timp de vara?  Nici vorba de asa ceva! Mizeaza pe modele cat mai simple, naturale, care sa permita pielii sa respire in voie. Nu uita ca acum este momentul potrivit din an in care sa te imprietenesti cu produsele de makeup waterproof, pentru ca machiajul tau sa arate intact chiar si dupa mai multe ore petrecute la plaja.


Aplica apa termala!

Apa termala este un produs care nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de ingrijire in sezonul cald. Aceasta hidrateaza, are actiune antioxidanta, protejeaza si regenereaza tesuturile, previne roseata, iritatiile si inflamarea pielii. O poti pulveriza pe fata atat inainte sa pleci de acasa, cat si atunci cand esti la plaja, pentru un efect racoritor.


Apeleaza la ajutorul remediilor naturiste!

Nu trata cu indiferenta remediile naturiste pe care bunica ori mama ta le foloseau pentru ingrijirea tenului, fiindca vei fi surprinsa de efectele incredibile pe care le au acestea. Spre exemplu, lamaia si rosia sunt doua solutii care ofera un look fresh pielii. Este suficient sa le storci intr-o tava de cuburi si sa le introduci in congelator, apoi sa le treci usor pe fata. Asteapta ca sucul natural sa se usuce pe fata, apoi indeparteaza cu apa.


Nu uita de buze si de ochi!

Pielea buzelor si cea din jurul ochilor sunt mai fragile, astfel ca au nevoie de o ingrijire speciala. Foloseste balsam de buze cu factor de protectie in compozitie si poarta ochelari de soare. Optional, pentru un look fresh, aplica felii de castravete atat pe ochi, cat si pe buze.


Adopta o alimentatie usoara!

Alimentatia joaca un rol important in ingrijirea tenului pe timp de vara. Preparatele culinare greu de digerat nu au ce sa caute in dieta de vara. Organismul tau are nevoie de ceva mai usor, mai light si racoritor. Legumele si fructele ar trebui sa se gaseasca in topul listei in acest caz. Spre exemplu, poti sa incerci o dieta cu pepene rosu, care nu te va ajuta doar sa slabesti cateva kilograme, ci iti va asigura si o piele curata si stralucitoare.

Tu ce ritualuri de ingrijire a tenului adopti pe timp de vara?


Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.43 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele frumoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea pielii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0