Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune uleiuri de aromaterapie

Cele mai bune uleiuri de aromaterapie
Aromaterapia este o forma de medicina alternativa care foloseste substante extrase din plante pentru a imbunatati starea de sanatate sau starile afective. Fie ca iti place ideea de aromaterapie, fie ca ai mai multa incredere in remediile homeopate decat in cele alopate, aromaterapia iti poate fi de folos, zi de zi. Iata cateva uleiuri esentiale pe care ar fi bine sa le avem in casa si ce efecte benefice au ele...


Aromaterapia foloseste:
* uleiuri – se aplica in bai, sesiuni de masaj sau inhalatii;
* esente volatile – se utilizeaza alaturi de lampile de aromaterapie;
* betisoare parfumate – se prind de un dispozitiv in forma de tavita si se ard la un capat;
* ierburi parfumate – pentru fumigatii. Uleiurile se folosesc pentru bai, sesiuni de masaj sau inhalatii;
* esente volatile.
Folosirea uleiurilor esentiale prin aromaterapie este o practica simpla si care are efecte mult mai puternice decat, de exemplu, spuma de baie cu parfum revigorant de lavanda sau deodorantul cu parfum fresh care te va umple de energie toata ziua. Cel putin din acest punct de vedere, trebuie facuta o diferenta clara intre reclamele partial adevarate si aceasta forma de terapie veche de sute de ani.
Uleiul esential de levantica este foarte des folosit in aromaterapie. Are un parfum floral proaspat, usor dulce si aspru in acelasi timp, care te duce cu gandul la campurile cu flori. Dincolo de parfumul deosebit, uleiul esential de levantica este si foarte versatil, fiind folosit in tot felul de retete. Are efecte de calmare si linistire, facand minuni asupra celor care sufera de anxietate, are calitati antiseptice si este cunoscuta pentru faptul ca alina muscaturile de insecte, durerile musculare sau articulare, precum si arsurile.
Uleiul esential de peppermint (menta) are o aroma stimulanta, din cauza mentolului pe care il contine. Se foloseste in aromaterapie pentru a creste gradul de concentrare si atentia, pentru decongestionarea cailor respiratorii in caz de raceala sau gripa, alinarea durerilor musculare si a migrenelor.
Uleiul de eucalipt are un miros extrem de proaspat si curat, care iti va desfunda nasul in numai 3-4 secunde. De asemenea, are calitati antifungice, antimicrobiene, antivirale si antiinflamatorii. Este intrebuintat mai ales pentru afectiunile respiratorii (raceli, tuse, astm, congestie nazala), dar si pentru durerile musculare, oboseala, dureri dentare si in ingrijirea pielii.
Uleiul de lamaie este foarte reconfortant si energizant, are un parfum proaspat, indeparteaza energiile negative, mareste capacitatea de concentrare si atentia. Are si rol antiseptic ai antifungic, fiind remediul perfect pentru zgarieturi si taieturi.
Uleiul de tea tree este foarte popular atat din cauza proprietatilor sale astringente care trateaza cu succes tenul gras si scalpul cu probleme, dar si pentru ca alina ranile minore fara iritatii sau usturime. Pentru un balsam instant, adauga cateva picaturi de ulei de tea tree in cantitatea de sampon pe care o folosesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aromaterapie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uleiuri esentiale

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0