Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 remedii simple pentru picioare umflate

de Sunt Fericita la 2019-02-25
4 remedii simple pentru picioare umflate
Sa ai picioare umflate poate fi o bataie de cap in plus de care nu aveai nevoie, asadar iti propunem 4 remedii simple prin care poti sa revii la normal si scapi de acest stres.


Nu uita sa te ingrijesti de starea ta generala de sanatate, dupa ce iti calmezi picioarele. In cele mai multe cazuri, picioarele umflate sunt doar o cauza a unei inclinari gresite a balantei intr-un alt departament.
 
Frunzele de alun
Remediile pe baza de alun sunt bune in cazul picioarelor umflate si dureroase, neplacere des intalnita mai ales in perioada verii, cand temperaturile sunt ridicate. Rolul leacurilor este de a tonifia venele si de a reduce retentia de apa, respectiv a edemelor fomate. Prepara o infuzie dintr-o lingura de frunze la 300 ml de apa clocotita. Lada vasul acoperit 8-10 minute, filtreaza si bea cate 2-3 cani de ceai caldut pe zi, 4 saptamani. Proprietati antiinflamatorii au si compresele cu infuzie concentrata de alun (5 linguri de frunze uscate la un litru de apa). Aplica-le la nivelul picioarelor si lasa-le sa actioneze 1-2 ore. 
 
Frunzele de mesteacan
Recunoscute pentru efectele lor diuretice si antiedematose, preparatele din mesteacan sunt un bun aliat in cazul picioarelor grele. Ele amelioreaza circulatia sangvina si reduc senzatia de durere. Infuzia se obtine din 2 lingurite de frunze la o cana cu apa fierbinte. Adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu cand temperatura apei a ajuns la 40 de grade, apoi strecoara dupa 6 ore si bea cate 2-3 cani pe zi. Urmeaza cura 21 de zile. 
 
Masaj cu uleiuri esentiale
Senzatia de picioare umflate si dureroase se reduce si daca faci masaj cu uleiuri esentiale. Acesta nu doar ca favorizeaza circulatia sangvina, ci previne si aparitia edemelor. Printre uleiurile care aduc beneficii se numara cel de chiparos, de grepfrut, de menta, lavanda, cimbrisor si lamaita. Amesteca 5-6 picaturi de ulei cu 200 ml de ulei de floarea-soarelui sau de masline, apoi aplica pe piele si maseaza de jos in sus, mai exact de la glezne spre genunchi (indicat este ca in timpul masajului sa tii picioarele mai ridicate decat nivelul patului). Bine este sa repeti procedeul de 2 ori pe zi.
 
Baile caldute cu infuzii 
Baile caldute cu preparate din plante se numara printre recomandarile fitoterapeutilor in cazul picioarelor umflate. Acestea reduc inflamatia si senzatia de disconfort. Indicate sunt baile cu infuzie de salvie (300 g de planta la 4 litri de apa), cu decoct de frunze de nuc (500 g la 4 litri de apa, se fierb impreuna 10 minute) si cu decoct de rozmarin (60 g de planta la 3 litri de apa, fierbere 30 de minute, dupa care se adauga 20 g de sare). De ajutor este si daca pui in apa de baie calduta (nu fierbinte) otet de mere sau sare grujoasa. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0