Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frumoase locuri din Santorini pentru a admira apusul

de SuntFericita.ro la 2024-07-02
Cele mai frumoase locuri din Santorini pentru a admira apusul
Mare si soare, stralucire si culori: aceasta este Grecia, destinatia de vacanta preferata de turistii din toata lumea. Este atat de speciala lumina aurie, filtrata de valurile albe in mii de nuante? Aflati singuri raspunsul, admirand apusurile de soare in una dintre cele mai frumoase insule de la Marea Egee. Iata care sunt locurile perfecte pentru intalnirea cu miracolul naturii, in Santorini:


Oia

Oia, una dintre cele mai pitoresti si istorice asezari din Santorini, este cunoscuta in intreaga lume pentru arhitectura impresionanta si apusurile feerice. In fiecare seara, Castelul Oia devine gazda unei multimi de turisti care se aduna pentru a admira culorile vibrante ale cerului, in timp ce soarele se scufunda in mare.

Vrei sa traiesti si tu aceasta experienta minunata? Vezi zborurile disponibile din Bucuresti catre Santorini si planifica o vacanta in Grecia: Insulele Ciclade te asteapta! Te vor impresiona casele albe cu decoruri albastre si flori vesele, strazile inguste, atmosfera relaxata si ospitalitatea localnicilor. Iar Oia este un oras cu istorie fascinanta, fiind una dintre cele mai vechi asezari din Santorini, un adevarat muzeu in aer liber.

Fira

Capitala insulei Santorini, Fira, ofera si ea un spectacol inedit la ora apusului. Terasele cafenelelor si restaurantelor de pe marginea stancilor sunt locuri perfecte pentru a savura o cina romantica, in timp ce soarele se scufunda in mare. Datorita reliefului in trepte, gasesti aici  un adevarat amfiteatru natural, unde poti sa admiri peisajele marine, sa colinzi pe stradutele pitoresti sau sa te distrezi la terasele si restaurantele cu petreceri pana-n zori.

Printre cele mai cunoscute locuri din Fira unde poti sa admiri apusul se remarca zona stancoasa Caldera ce ofera o priveliste panoramica asupra Marii Egee si a insulelor vecine. De asemenea, Catedrala Ortodoxa Metropolis are o gradina superba, de unde poti sa privesti spectacolul naturii. 

Imerovigli

Situat la nord de Fira, Imerovigli este cunoscut ca „balconul Marii Egee”. Datorita pozitionarii sale inalte, satul ofera privelisti spectaculoase asupra intregii regiuni. Imerovigli este mai linistit decat Oia si Fira, oferind o experienta mai intima si mai putin aglomerata.

Admira apusul la Skaros, un promontoriu stancos ce gazduieste ruinele unei vechi cetati venetiene. Sau delecteaza-te cu o cina traditionala greceasca la Aegeon, un restaurant faimos, de unde poti sa observi in detaliu frumusetea serilor elene.  

Pyrgos

Descopera un sat fermecator situat in inima insulei Santorini, cunoscut pentru atmosfera traditionala si pentru privelistile spectaculoase. Este una dintre cele mai bine pastrate asezari medievale si ofera o experienta autentica, departe de agitatia zonelor turistice.

Admira apusul de pe crenelurile Castelului din Pyrgos, o impresionanta cetate venetiana construita in secolul al XIII-lea. Te asteapta aici privelisti panoramice asupra insulei si a marii Egee. Sau urca pe dealuri, spre Manastirea Profitis Ilias, pentru o experienta memorabila, ce combina reveria naturii cu revelatia spirituala. 

Farul din Akrotiri

Situat la extremitatea sud-vestica a insulei, Farul din Akrotiri este un alt loc popular pentru a admira apusul. De aici, poti vedea soarele scufundandu-se in apele albastre ale Egeei, departe de aglomeratia satelor turistice.  

La mica distanta de far se afla plaja din Akrotiri, cunoscuta pentru nisipul sau rosu si apele cristaline. Este un loc minunat pentru a te relaxa si a inota dupa o plimbare la far. Iar croazierele la apus reprezinta o experienta pe care trebuie sa o incerci, macar o data-n viata: vei naviga pe cararea de culori si lumini, catre zare, admirand sfera de foc a soarelui ce se topeste la orizont.

Te-am convins cu aceste sugestii si deja iti faci bagajele pentru o vacanta in Santorini? Grecia te asteapta, cu farmecul ei unic, pentru a-ti oferi spectacolul naturii, de fiecare data impresionant, mereu surprinzator!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016