Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste

Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste
de la 2016-04-25
Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste

Pastele este o sarbatoare simbolica, a reinnoirii si improspatarii. Postul este si el parte din acest proces, reprezentand din punct de vedere alimentar o dieta prin excelenta vegetariana, cu un caracter de crutare hepatica pune in repaus secretia biliara si functia hepatica.


“Trebuie sa ne asiguram ca facilitam trecerea organismului nostru de la un regim alimentar sarac in grasimi si proteine animale, bogat in legume si fructe, la dieta de sarbatoare, complet diferita de cea anterioara. Dieta de sarbatoare ne solicita corpul, fortandu-l sa functioneze la capacitate maxima de digestie (pe toate caile lui metabolice) si poate sa genereze semne si simptome de surescitare”, ne avertizeaza Dr. Luminita Florea, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice din cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic si tratament.
 
Este important atat modul in care gatim si combinam alimentele, cat si cantitatile pe care le consumam.

Astfel, produsele bogate in proteine animale precum carnea de miel, drobul sau ouale trebuie preparate cat mai dietetic, primavaratic: la cuptor, la abur, la gratar, prin fierbere, evitand pe cat posibil prajelile sau alimentele cu un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.
Preparatele grele vor fi acompaniate de cat mai multe vegetale proaspete si legume de sezon.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, specialistul indeamna la moderatie privind dulciurile, fainoasele, dar si bauturile dulci carbogazoase sau alcoolice. Este indicat sa consumam portii cat se poate de mici de alimentele cu digestie dificila (friptura de miel sau ied, drobul, ouale, cozonacul, pasca) si portii cat mai generoase de fructe si legume - surse naturale de fibre, care ajuta la digestia alimentelor mai putin digerabile.

Cum arata un meniu sanatos de Paste:

Mic dejun
Varianta 1: 1 - 2 felii de cozonac cu lapte sau cafea (respectiv derivate din lapte - sana, kefir, lapte batut);  
Varianta 2: o bucata medie de pasca (un triunghi cam cat o palma) cu lapte sau cafea;

Pranz
Varianta 1: o bucata mica/ medie de friptura de miel/ ied (aprox, cat o palma) cu o salata generoasa de primavara drept garnitura;
Varianta 2: o portie mica/ medie de drob, alaturi de ouale rosii traditionale (max 1-2 buc) cu multe legume de sezon langa ele (ridichi, ceapa sau usturoi verde, salate, rosii, castraveti);

Cina
De evitat carnea, drobul sau ouale (pe care le-am avut deja in meniul din timpul zilei), de preferat in schimb branzeturile (branza dulce, cas, mozarela, branza telemea) sau pestele/ fructele de mare, alaturi de legume la gratar sau salate de cruditati.

Alcoolul este recomandat cu moderatie – o portie pentru doamne, respectiv maxim doua portii pentru domni (portia fiind reprezentata, de exemplu, de 1 pahar de vin alb/ rosu, adica 150-200 ml/ zi).

In plus, gustarile dintre mesele principale trebuie sa se regaseasca doar in categoria fructe si legume.  

“In concluzie, sarbatorile pascale trebuie sa se caracterizeze prin mese fara excese de alimente din punct de vedere cantitativ sau caloric si un consum mic sau moderat de alcool. In plus miscare, cat mai multa miscare! Intre mese, inainte sau dupa mese, de la simple plimbari pana la sport in aer liber, pentru a reusi sa se consume o buna parte din excesul caloric adus de aceste alimente speciale din meniul de Paste”, mai spune dr. Luminita Florea.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Spune-ne opinia ta despre "Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 2 =

Cele mai citite articole

Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0