Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te lasi de fumat

de Sunt Fericita la 2019-09-04
Cum sa te lasi de fumat
Chiar daca pare imposibil, mai ales daca esti un fumator inrait, exista si metode care te pot ajuta sa te lasi de fumat. Important este sa iti doresti sa incerci. Iata ce trebuie sa faci!


Metode care te ajuta sa te lasi de fumat
 

Stim deja ca fumatul dauneaza grav sanatatii si ca poate provoca dependenta. Nu aduce niciun beneficiu organismului, ba mai mult afecteaza o multime de organe si poate duce la boli grave. Din fericire, exista metode prin care te poti lasa de fumat definitiv, important este sa ai vointa si sa nu renunti oricat de mare ar fi pofta de o tigara. Iata cum poti scapa de dependenta de tutun!
 
Mergi la medic. Primul pas pentru a constientiza gravitatea fumatului este sa mergi la medicul de familie si sa ai o discutie deschisa cu el despre fumat. Acesta te poate ajuta cu sfaturi si indrumari caare un produs farmaceutic potrivit pentru a scapa de dependenta de tutun.
 
Gaseste-ti alte ocupatii. Pentru ca de multe ori chiar fumatorii au spus ca fumeaza din plictiseala, cel mai bine ar fi sa incerci sa iti schimbi stilul de viata. Concentreaza-te pe alte activitati si gaseste intotdeauna ceva care sa iti atraga atentia, mai ales atunci cand poftesti. Mergi sa te plimbi mai des, mananca ceva bun, concentreaza-te catre o carte buna de citit, etc.
 
Diferentiaza gandul dintre pofta si nevoie. Multi oameni fumeaza imediat dupa ce mananca sau in momentul in care beau alcool. Important ar fi sa constientizezi care sunt nevoile reale ale organismului, iar daca crezi ca alcoolul te poate face sa poftesti la o tigara, atunci mai bine bea o bautura nonalcoolica. Schimba-ti si rutina de masa si incearca sa inlocuiesti tigara de dupa masa cu o alta activitate benefica.
 
Gandeste-te la riscuri si beneficii. Pasul cel mai important este sa constientizezi ca fumatul nu este bun pentru sanatatea ta. Daca vei renunta la fumat, automat va scadea si riscul aparitiei bolilor respiratorii, bolilor vasculare, riscul de cancer sau de atac de cord. Mai mult de atat, in momentul in care te lasi de fumat esti si mai energic si te poti bucura mai usor de orice activitate sportiva.
 
Gandeste-te la economii. Din pacate, preturile tigarilor sunt destul de mari, bani pe care i-ai putea economisi pentru alte activitati sau lucruri utile. Gandeste-te cati bani ai putea economisi intr-o luna daca nu ai mai fuma, dar in sase luni? Ce ai putea face cu acesti bani? Pentru a te motiva sa economisesti acesti bani, cumpara-ti in fiecare luna un lucru pe care ti-l doresti din banii pe care inainte i-ai fi consumat pe tigari.
 
Petrece mai mult timp cu nefumatorii. Este foarte adevarat faptul ca daca esti inconjurat numai de fumatori iti va fi mult mai greu sa te lasi de fumat. Ori de cate ori ii vei vedea pe ceilalti ca fumeaza, vei vrea si tu sa mai incerci o tigara. Incearca sa petreci mai mult timp cu nefumatorii, iar in felul acesta vei sta mai departe de tentatii si iti vei controla poftele. 

Citeste aici si dieta de detoxificare. Care ti se potriveste?

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0