Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta keto sau ketogenica. Slabesti prin a manca

de Sunt Fericita la 2020-02-06
Dieta keto sau ketogenica. Slabesti prin a manca
Dieta keto sau ketogenica este bazata pe grasimi si are o vechime de aproximativ 2000 de ani, intrucat se bazeaza pe cetoza fiziologica.


Cetoza inseamna acumularea de corpi cetonici in sange si evidentierea lor in urina (cand sunt in cantitati prea mari in sange, aceste componente sunt eliminate prin rinichi). Corpii cetonici sunt substante rezultate in urma metabolizarii incomplete a grasimilor si pot fi folositi ei insisi ca sursa de energie de majoritatea tesuturilor, inclusiv de creier, in proportie de 75%, atunci cand se atinge adaptarea.
 
Starea de cetoza aduce mai multe beneficii pentru sanatate (detaliat mai jos), dar nu ne putem priva de alimente o perioada mai lunga de timp, pentru a continua sa ardem grasimi.
 
Din acest motiv, dieta keto poate fi o metoda prin care se instaleaza starea de cetoza si corpul continua sa arda grasimi pentru mai mult timp. In acest timp organismul consuma totusi hrana si astfel isi asigura necesarul de energie si de nutrienti.
 
Dieta keto sau ketogenica este o metoda foarte eficienta pentru a slabi in greutate in mod sanatos si de ardere a excesului de grasimi, atunci cand este aplicata cum trebuie si nu dupa ureche.
 
Contrar a ceea ce gasim uneori in mass media, dieta keto nu este o pastila magica care te va face sa slabesti peste noapte un numar mare de kilograme. Dar, corect aplicata si cu un deficit caloric potrivit (scaderea moderata a numarului de calorii), te poate ajuta sa slabesti treptat, intr-un ritm sanatos. Si cel mai important, sa iti mentii greutatea pe termen lung. 
 
Kilogramele in plus sunt rezultatul acumularii unui exces de grasime in corp. Pentru a arde acele grasimi depozitate este nevoie de un deficit caloric, adica sa mananci mai putin decat consumi. Dar este foarte important si ce mananci. 
 

Dieta keto sau ketogenica. Alimente permise

 
Proteine din carne, lactate si oua
  • Carne: pui, porc, vita, oaie, miel, capra, berbec, ied si peste, ficat.
  • Arunca din bucatarie orice fel de mezeluri, carnatii, carnea afumata sau procesata industrial.
  • Lactate: lapte, unt, iaurt grecesc, smantana, telemea maturata, cascaval, branzeturi frantuzesti sau italienesti, practic cam orice iti doresti.
  • Idealul ar fi sa gasesti o sursa de incredere pentru lactate, ca sa le poti consuma cat mai proaspete si naturale.
  • Oua: sunt de preferat ouale de tara sau bio
 
Grasimi din uleiuri si seminte
  • Pe langa grasimile care vor veni si din alimentele cu proteine, o mare parte din aportul zilnic provine din uleiuri, seminte si fructe cu nivel crescut de grasimi sanatoase.
  • Uleiuri permise:  in, cocos, canepa, germeni de grau, avocado, nuci, seminte de dovleac, masline, porumb si seminte de struguri, masline
  • Seminte si fructe uscate: alune de padure, migdale, nuca romaneasca, nuci braziliene, caju, macadamia, fistic, seminte de in si de floarea soarelui, seminte de dovleac, samburi de caisa si seminte de susan
  • Alte surse de grasimi vegetale: avocado, nuca de cocos si uleiul de cocos, maslinele si uleiul de masline
 
Legume si fructe
  • Pentru asigurarea aportului de glucide de 5% zilnic, dar si echilibrarea aportului nutritional, poti consuma oricare dintre urmatoarele fructe si legume: broccoli, conopida, spanac, fasole verde, varza, ardei, castravete, rosie, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, vinete, salata verde, ridiche, telina, fructe de padure, kiwi, ananas, mere. Cantitatile trebuie sa fie moderate, deci cel mai probabil legumele si fructele vor constitui mici garnituri pentru pranz sau cina (jumatate de cana).
 
Ce nu ai voie sa mananci
  • sarea si zaharul sunt complet interzise;
  • cereale si preparate cu cereale: paine, paste, mamaliga;
  • alcoolul, bauturile carbogazoase si sucurile indulcite.
 
Succes!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0