Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele mai eficiente diete si cum alegi varianta potrivita pentru tine

de Sunt Fericita la 2022-01-17
Care sunt cele mai eficiente diete si cum alegi varianta potrivita pentru tine
In acest articol discutam despre trei dintre cele mai cunoscute diete, ce presupun acestea si care sunt avantajele si riscurile lor. Astfel, vei sti cum sa alegi varianta potrivita pentru tine, in functie de alimentele permise sau interzise si de cum ai putea sa te adaptezi la schema de alimentatie propusa.


Dieta Keto

Dieta ketogenica, pe scurt Keto, este un regim axat in principal pe grasimi sanatoase, cu o cantitate saraca de carbohidrati si moderata de proteine. Dieta are ca scop favorizarea cetozei, o etapa a digestiei in care organismul transforma grasimile in energie. Astfel, scade zaharul din sange, iar alimentele procesate, rafinate, cu conservanti sau coloranti sunt excluse din acest regim.


Alimente permise si alimente interzise in Dieta Keto

Sunt permise: carnea (de pui, vita, porc, vanat etc.), pestele de orice fel, inclusiv fructe de mare, legume preponderent verzi sau inchise la culoare, oua, untura si uleiuri vegetale, insa fara a le utiliza la prajit, branzeturi, nuci, fructe de padure. Ca bauturi, sunt permise apa, ceaiul verde, cafeaua, vinul rosu sau alb.


Sunt interzise: lintea, fasolea uscata, porumbul, morcovii, orezul, cartofii, pestele prajit sau cu sosuri, uleiul de floarea soarelui sau de porumb, laptele de vaca, zaharul (prajituri, ciocolata, inghetata, biscuiti), painea, pastele, graul, ovazul, orzul, secara, meiul, musli, bananele, strugurii, merele, sarea.


Printre dezavantajele dietei Keto se pot afla manifestari precum: lipsa energiei, un disconfort digestiv, tulburari de somn sau o capacitate scazuta de concentrare, cel putin in primele doua saptamani, pana ce organismul se adapteaza la noul regim.


Dieta daneza

Dieta daneza este un tip extrem de regim alimentar, prin care poti pierde pana la 10 kilograme in 13 zile. Se adreseaza in special persoanelor obeze care au nevoie de o pierdere rapida in greutate, spre exemplu ca pregatire pentru o operatie. Dieta limiteaza consumul caloric la doar 600 de calorii pe zi, organismul fiind, astfel, nevoit sa foloseasca rezervele de grasime proprii pentru a furniza energie.


Dieta daneza nu poate fi urmata de oricine si nici pentru perioade lungi de timp, dar pentru siguranta este indicat sa urmezi regimul strict sub supravegherea unui specialist. Meniul original este constituit dintr-un ou la micul dejun, carne slaba cu salata verde pentru cina, si cel putin 2 litri de apa pe zi intre mese. Cafeaua este permisa.


De-a lungul zilelor se mai pot adauga in dieta pestele slab, morcovii, conopida, ardeii si rosiile, merele, o banana, cate o felie de paine prajita, iaurt etc. Gustarile nu sunt permise, si nici dulciurile sau orice fel de alimente procesate. Mesele trebuie servite la ore stricte, astfel: mic dejun - ora 08:00, pranz intre orele 13:00 si 14:00, iar cina intre orele 17:00 si 18:00.


Dieta poate prezenta urmatoarele riscuri: stres, dureri, lipsa de energie sau concentrare, afectiuni renale, intestinale sau hepatice, greata, constipatie sau diaree, stari de neliniste sau nervozitate si chiar tulburari ale ciclului menstrual.


Dieta Rina

Daca ai mai mult timp la dispozitie si vrei sa slabesti sanatos, mai lent, dar cu rezultate armonioase si adaptate organismului, atunci dieta Rina ar putea fi cea mai buna pentru tine. Practic, timp de 90 de zile nu esti privat de anumite alimente, insa este important sa respecti regulile stabilite si sa iti gatesti mereu mancare sanatoasa, cu alimente care provin din surse cat mai naturale.


Cea mai importanta regula este disocierea alimentara intr-un ciclu continuu de patru zile, ce se va tot repeta de-a lungul celor trei luni. Micul dejun ramane mereu acelasi: consumul de fructe sau legume proaspete sau uscate, fara a fi amestecate cele doua grupe de alimente.


In ceea ce priveste ciclul celor patru zile, regimul este urmatorul: prima zi se consuma proteine, a doua este ziua legumelor, a treia este rezervata carbohidratilor, iar a patra este ziua fructelor. Apoi, ciclul se reia. O data la sapte repetari, adica dupa 28 de zile, va exista o zi destinata detoxificarii, in care vei bea doar apa timp de 24 de ore.





O greutate normala nu doar ca ne ofera un aspect fizic placut, dar ne face sa ne simtim bine in pielea noastra si sa fim, cu adevarat, mai energici, concentrati si sanatosi. In functie de nevoile corpului tau, alege dieta care ti se potriveste si discuta cu un medic nutritionist pentru a te asigura ca faci ceea ce este mai bine pentru tine.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente interzise

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente permise

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0