Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dintii si ritualurile de frumusete

Dintii si ritualurile de frumusete
Dintii albi, curati si sanatosi sunt un accesoriu obligatoriu al unei lady, asa-i? Nu-ti doresti nimic mai mult decat sa ai dantura impecabila vreunei vedete de la Hollywood, zambetul fatal care face sa paleasca si lumina soarelui. Sa stii insa ca, in diverse regiuni ale lumii, dar si in diferite etape ale istoriei, dintii au luat forme si culori variate pentru a reda frumusetea.


Cu trei mii de ani i.e.n., egiptenii aveau stomatologia ca ramura a medicinei si cunosteau metode de curatare a cariilor si de aranjare a plombelor sau protezelor dentare. Nu le placea insa albul natural al dintilor, asa ca-i colorau in... rosu.
In timpurile noastre, in Asia de Sud-Vest, exista anumite populatii care nu se dau nici ele in vant dupa culoarea alba a dintilot. Acestea isi innegresc dintii (tehnica numita Ohaguro), sustinand ca-i protejeaza impotriva cariilor. Practica a  fost extrem de populara pana in secolul al XIX-lea, mai ales in randul femeilor care proveneau din familii instarite.
In Vietnam, vopseaua pentru innegrire este realizata dintr-un amestec de selac rosu (substanta de origine animala) diluat cu zeama de lamaie sau alcool, tinut la intuneric cateva zile. In contact cu fierul, capata o nuanta inchisa. Pentru a obtine un gust mai bun, femeile adauga scortisoara, cuisoare sau ananas.
Si in Filipine, in tribul Blaan, femeile isi innegresc dinti, ca simbol al statutului social. Procesul de schimbare a culorii danturii este vazut ca un rit de trecere si are loc atunci cand fetele sunt gata de maritat, dupa implinirea varstei de 10 ani adica.
In alte parti ale lumii, se practica tatuarea gingiilor. In Africa de Vest, femeile isi fac gingiile negre. Desi procedeul nu este lipsit de durere, exista multe doritoare care sustin ca gingiile nu vor mai avea ulterior probleme si vor fi aparate de respiratia urat mirositoare mult mai bine.
Daca ne indepartam un pic de zona grupurilor etnice si vorbim despre tineri, acestia inventeaza alte artificii de infrumusetare. Momentan, in China, Thailanda si Indonezia, sunt la moda aparatele dentare false, caci reprezinta un simbol al bunastarii. In Bangkok, un aparat dentar costa, in medie, 1.200 de dolari, dar cele false doar 100. Cine-si mai da insa seama de diferenta?


sursa: descopera.ro
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dinti albi

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0