Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bicarbonatul de sodiu: 10 utilizari neasteptate

de Alina Ilie la 2014-06-20
Bicarbonatul de sodiu: 10 utilizari neasteptate
Niciunei gospodine nu ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Pe langa multiplele utilizari in bucatarie, bicarbonatul de sodiu poate fi de ajutor si pentru acnee, catifelarea mainilor, hidratarea tenului, etc. Iata cele mai importante 10 utilizari ale bicarbonatului de sodiu:


Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde pentru sanatatea si frumusetea ta. Prin utilizarea acestuia ne putem proteja corpul de substantele toxice continute de produsele de curatare care pot provoca diverse probleme de sanatate.

Acesta are scopul de a regla nivelul PH-ului. Atunci cand bicarbonatul intra in contact cu o substanta acida sau cu una alcalina, neutralizeaza efectul acelui PH. Datorita substantelor continute poate alunga mirosurile neplacute din frigider si poate inlocui produsele de curatare.

Pasta de dinti
Prepara acasa o pasta de dinti din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Este o alternativa naturala pentru pastele de dinti din comert.

Improspateaza respiratia si albeste dintii
Pune o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si clateste gura. Vei scapa rapid de respiratia urat mirositoare. Pentru dinti albi si sanatosi amesteca bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie si aplica pasta pe periuta de dinti.

Absoarbe mirosurile din frigider
Pune un bol cu bicarbonat de sodiu in frigider si rezolva aceasta problema fara batai de cap. Mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune.

Exfoliant natural
Il poti folosi si pentru curatarea tenului. Poti face un scrub facial revigorant din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Aplica pe fata prin miscari circulare, apoi spala-te cu apa calduta. Vei observa ca pielea ta e mult mai fina.

Trateaza intepaturile de insecte
Pentru intepaturile de insecte aplica pe zona afectata o pasta din bicarbonat de sodiu si apa.

Hidrateaza mainile
Dupa ce cureti usturoi, ceapa sau peste, mainele tale au un miros neplacut. Pentru a scapa de aceasta neplacere, spala-te pe maini cu bicarbonat de sodiu.

Actioneaza ca un produs de curatare
Pentru o curatare rapida si eficienta a aragazului si frigiderului pune bicarbonat pe un burete umed si aplica pe aceste suprafete. Clateste bine cu apa si sterge cu un prosop uscat.

Actioneaza ca un produs de curatare si nu va mai fi nevoie sa apelezi la buretele de sarma. Daca doresti o solutie si mai puternica amesteca bicarbonatul cu sare grunjoasa si detergent lichid de vase. Este esential pentru mentinerea curateniei, fiind un bun dezinfectant impotriva germenilor si bacteriilor.

Curata vasele de grasime
Pentru a scapa de grasime, aplica pe un burete umed bicarbonat si curata oalele si tigaile. Solutia este eficienta si pentru a curata cuptorul cu microunde sau pentru a scapa de mirosul neplacut al tocatorului de lemn.

Lustruieste tacamurile din argint
Foloseste o solutie din bicarbonat de sodiu diluat cu putina apa si cu ajutorul unui burete curata tavile si tacamurile din argint.

Curata petele de vin, cafea sau ceai
Bicarbonatul inlatura petele care ies mai greu. Hainele se lasa la inmuiat in solutie de bicarbonat. Este eficient si pentru petele de ulei sau de grasime.


 
Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 54 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bicarbonat de sodiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pasta de dinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dinti albi

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0